Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ät och drick dig igenom Melbourne

God morgon!

Först.. kaffe! Och vart om inte på 7 Seeds för den bästa bönan i stan. Lite utanför de mest centrala gatorna, men värt ett besök. Spana in deras egna kafferosteri mitt i kaféet. Prova en bakelse eller frukost, medan arbetsmyrorna från kontoren i området intar sin lunch.
106-114 Berkeley St

Andra bra kaféer finns det gott om. Två andra favoriter är:
– 1000 Pound Bend, 361 Little Lonsdale St
– Burnham Bakery and Piggery Café, 1 Sherbrooke Rd

Melbourne kaffe.jpg
Melbourne kaffe 2.jpg

Kaffet kommer med faktablad.

Melbourne kaffe rum.jpg

7 Seeds

Lunch! Om du är i krokarna kring norra stadsdelen Fitzroy är Brunswick Street en bra gata att utgå från. Det är Melbournes alternativa stadsdel och servar allt från asiatiskt, vegetariskt och hipster-burgare.

Tips!
Vegie bar – bara vegetariskt och veganskt, men även bra för gluten eller laktos intoleranta. Prova deras hamburgare eller kryddiga nudlar.

Bimbo Deluxe – goda och prisvärda pizzor, lite sliten lokal, men på kvällen kan man sitta på den coola takterassen och dricka öl.

vegie bar.jpg
vegie food.jpg

Befinner du dig däremot söderut är området South Yarra fullproppat av himmelsk mat. Många franska restauranger ligger längst hela Toorak Road, men en absolut favorit är misschu.
2/297 Exhibition St

misschu är en vietnamesisk plockmat restaurang. Lite som asiatisk tapas, men med helt unika smaker. Här kan man slå på stort eller litet, beroende på hur hungrig man är. Min underbara servitris pekade ut allt som var eller kunde göras till vegetariska rätter och höll ett öga på vilken sås jag fick för att se till att även den var veggo.

Chuchu 4.jpg

misschu

Chuchu 2.jpg

Spring rolls och underbar nudelsoppa.

Chuchu 3.jpg

"säg till om din sås inte är vegetarisk. Kocken har lite svårt att fatta att det innebär NOLL kött" … bästa servitrisen!

Middag i Melbourne är lätt som en plätt. Precis som lunch finns flera bra ställen, men här kommer bara ett tips. Det är så bra!

Tipset!
Det kan vara svårt att hitta ett riktigt bra vin från Australien (Tasmanien är dock lättare). Det mesta är enormt dyrt att köpa på flaska och restauranger. Det finns även en hel del tråkig viner som florerar omkring, men på The Carlton Wine Room kan man både äta och dricka gott. De har enormt bra koll på vinmarknaden och serverar tillika god mat till drycken.
172 Faraday St

wineroom 2.jpg
wine room.jpg
Vinbar.jpg

Carlton Wine Room

Barer i Melbourne finns det också gott om. Här är mina tips på grymma eller roliga barer.

1. Black Pearl. Baren på gatunivå är enormt bra och mysig, MEN gå upp för trapporna till The Attic för den bästa lokalen på populära Brunswick Street i Fitzroy. Här serveras fantastiska drinkar som görs av noggranna bartenders. Lite hungrig? Missa inte deras ostbricka som är en av de bästa jag någonsin ätit.
304 Brunswick S

2. Naked in the Sky ligger på samma gata och är en grym takbar med en fantastisk utsikt över Melbourne. Satsa på öl här, för även om drinkarna är goda är de väldigt små, dyra och inte bättre än på The Attic eller någon annanstans för den delen.
285 Brunswick St

3. Jungle Boy är en hemlig bar som ligger undangömd i en till synes tråkig snabbmats kiosk som serverar smörgåsar. Finns det en massa som köar är det för att komma in genom bardörren inne i kiosken. Väl inne servars du tropiska drinkar väl värda ett besök.
96 Chapel St

fl1.jpg

Cocktail på The Attic