Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Att bestiga ett berg

…. med endast en flaska vatten på två personer, 1578 meter och 31 graders värme. Det var helvetet på jorden och på toppen höll jag på att glömma att njuta av utsikten.

Roys Peak i Wanaka ger den absolut bästa utsikten à la Sagan om Ringen style. Berget ligger ett par kilometer utanför staden. Vi liftade dit med en man som menade att han brukade klättra upp för berget tidiga morgnar för att hoppa ut från toppen för lite skärmflygning ner till dagens första kaffe. Om detta är sant eller inte, det vet jag inte. Allt jag kan säga är. Lita aldrig på kiwis när de säger hur länge en vandring eller klättring tar och hur tufft det kommer vara. Det tar alltid längre tid och det är alltid tuffare. Jag vet inte vad de äter till frukost, men det måste vara energirikt. (jag vägrar tro att jag på något sätt är svagare)

Roys Peak början.jpg

Början var bra. Vi trodde vi hade koll på läget!

Roys Peak gamla mannen.jpg

Den här äldre mannen följde oss hack i häl. Vi var tvungna att ta i för kung och fosterland den sista biten för att behålla hedern och inte bli omkörda. Vilket vi till slut blev på vägen ner… 100 meter från slutet när jag totalt däckat av vattenbrist. Han erbjöd mig vatten – jag var säkert likblek. Sån energi vill jag också ha när jag blir äldre – krutgubbe # 1

Roys Peak växter.jpg

På grund av bristen på vatten försökte vi svalka oss under minimala små träd som bara fanns de första kilometrarna. Sedan fanns bara gräs och en och annan intressant växt och den brännande solen som uppmätte 31 grader. Tur att jag inhandlat 50 i solfaktor.

Roys Peak nästan framme.jpg

Nästan framme. Jag kunde knappt tro mina ögon – det finns på riktigt, Middle-earth.

Roys Peak nästan framme 2.jpg
Roys Peak nästan framme 3.jpg

Sista biten och jag kröp bokstavligt talat på alla fyra och slet i grästuvorna för att komma upp.

Roys Peak uppe.jpg

Uppe! Helt slut, men glada.

Roys Peak uppe 4.jpg
Roys Peak uppe 2.jpg
Roys Peak Marijan fotar.jpg
Roys Peak Marijan går neråt.jpg

Det ironiska är att det var vägen ner som var värst. Mina tår mosades i skorna och all energi som lagt på att nå toppen var slut.

Wanaka träd.jpg

Ett dopp i iskalla Lake Wanaka var precis det våra arma fötter behövde.