Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bio, flyghundar och Melbournes stränder

Det är otrolig vackert i Melbourne. Här finns staden, den pulserande ådran som jag älskar och inte kan leva utan, stränderna – både de dåliga och de bra och de grönskande parkerna som inte bara bjuder på palmer och ankdammer utan även bio.

Välkommen till Royal Botanic Gardens. Här finns palmparker, ankdammer, kaktusodlingar och svenska lindar. Det är en enorm park som tar 1-2 timmar att gå igenom i lagom takt (längre om man vill äta på kaféet eller se och läsa om varenda planta).

Botanic garden 4.jpg
Botanic garden 5.jpg
Botanic garden 1.jpg
Botanic garden 8.jpg
Botanic garden 6.jpg
Botanic garden 3.jpg

Under sommarmånaderna visar Moonlight Cinema filmer i parken. Vi hade turen att se den nya Bond-filmen ”Spectre” och o’boy var det häftigt. Just som filmen skulle börja flaxade hundratals flyghundar in till parken och det var svårt att veta vad man skulle koncentrera sig på – flyghundarna eller bioduken. Jag trodde länge att det var fladdermöss men till min stora förvåning fick jag reda på att det var flyghundar som är en underart till fladdermöss.

Förr bodde de omkring Botanic Gardens men kolonin flyttades till floden Yarra för att de skadade parken för mycket, men de flaxar ändå in hit under skymningen – och det var verkligen häftigt.

Mononlight cinema.jpg
Mononlight cinema duk.jpg

Stränderna i Melbourne är kanske inte lika härliga som i Sydney, men de är verkligen fina och väl värda ett eller flera besök.

St Kilda är stranden som lockar backpackers och en yngre skara som gillar att ta upp hela gräsplätten medan de spelar fotboll eller kastar frisbee. Precis bredvid stranden ligger nöjesfältet Lunar Park och en konserthall som gör att det riktigt kryllar av festsugna människor i trakterna.

Jag vill rekommendera Brighton Beach, med de fina små färglada strandhusen, svarta svanarna och där många provar på kitesurfing eller draksurfning som det även kallas på svenska. Det är lite längre bort men med tunnelbanan tar det 30 minuter.

Andra stränder att kolla in är:
Elwood
Williamstown
Altona
mfl.

Brighton beach 3.jpg
Brighton beach 5.jpg
Brighton beach 8.jpg

Kräfta i stjärntecken och hjärtat.

Brighton beach 9.jpg

Regnbågen!

Brighton beach 10.jpg