Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Förhistoriskt fjordlandskap

Medan många åker till Milford Sound är det färre som väljer att besöka det lite dyrare och otillgängliga Doubtful Sound. De både fjordarna ligger i Fiordland National Park söder om Queenstown.

För att besöka Doubful Sound måste man boka en guidad tur. Man kan välja mellan olika företag och sorters resor såsom övernattningsresor eller kajakturer. Vi bokade en vanlig dagstur via Real Journeys som plockar upp folk i Queenstown, Te Anau och Manapouri. Vi bodde i Manapouri och promenerade till samlingsplatsen vid hamnen.

Först tog vi båten över Lake Manapouri. Kaptenen berättade om sjön och naturen runt omkring, körde nära bergssluttningarna och pekade ut intressanta naturfenomen och växter. Tyvärr var vädret typiskt för området. Här regnar det nämligen 2 av 3 dagar. När vi nådde andra sidan sjön väntade bussar på att ta oss vidare. Vägen är Nya Zeelands dyraste väg och byggdes för att förenkla resan över bergsmassivet till Doubtful Sound. Längst resan syns flertalet små vattenfall, Kea papegojor och den subtropiska skogen är djup och mörk. Molnen som kapat bergstopparna började dock försvinna och plötsligt öppnade sig himlen precis innan vi anlände till Doubtful Sounds. Vi kunde inte ha mer tur.

Doubtful Sound är majestätiskt och orört. Kapten Cook anlände hit, men valde att fort lätta ankar och segla vidare när de attackerades av hungriga sandflugor. Sedan dess har fjordarna varit orörda och den förhistoriska omgivningen får en att tro att en dinosaurie när som helst kommer upptäckas. Dock såg vi de skygga delfinerna som lekte i vattnet. Vi såg även sälarna som har en koloni vid fjordens slut där havet tar vid och vindarna busar. Det var en ständig kamp med kameran och väl värt de där extra slantarna.

Manapouri.jpg

Lake Manapouri

Doubtful sounds.jpg

Subtropisk skog

Doubtful sounds växter.jpg

Ormbunkarna ger Nya Zeeland och Doubtful Sound ett förhistoriskt utseende

Doubtful sounds vy.jpg

Början av Doubtful Sound

Doubtful sound 1.jpg
Doubtful Sound bakåt.jpg
Doubtful Sound nära.jpg
Doubtful Sound berg 2.jpg
Doubtful Sound fören.jpg
Doubtful Sound båt och natur.jpg
Doubtful Sound båten.jpg
Doubtful Sound berg 3.jpg
Doubtful Sound berg.jpg
Doubtful Sound foto.jpg
Doubtful Sound sälar.jpg

Sälarna tar det lugnt

Doubtful Sound hav.jpg
Doubtful Sound vind.jpg

Busiga vindar

Doubtful Sound vy.jpg