Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Liftar mellan vita stränder och turkost vatten

Det enda sätter att ta sig omkring i Tasmanien är med bil. Bussen går inte vissa dagar och mellan många platser finns det inte ens förbindelser. Men det går utmärkt att lifta.

Efter Hobart börjar vi resan norrut längst Tasmaniens östkust och efter en hemsk dag i den lilla orten Triabunna är vi uppe med tuppen för att åka vidare. Två schyssta israeliska killar, som bilar igenom Tasmanien och sjunger med i sångerna på den brusande radion, tar oss hela vägen till nästa destination: Coles Bay

Coles Bay är en liten ort som är utmärkt för den som vill besöka Wineglass Bay med turkost och glasklart vatten, kritvit strand och vacker natur.

Wineglass Bay ligger inbäddad på andra sidan kusten ett par kilometer från Coles Bay. Vi cyklar dit, tar oss upp till utsiktsplatsen (1 timmes promenad) och ser ut över Wineglass. Vilken fröjd för ögonen! De flesta vänder tillbaka efter att ha nått utsiktsplatsen, vilket gör att stranden inte är fullpackad av turister. Passar mig perfekt! 30 minuter senare står jag mitt i paradiset. Molnen som omgärdat bukten hade dragit vidare, solen skiner och det är vykortsvackert. På vägen hem möter vi en söt Wallaby som antagligen blivit matad av turister och nu inte är rädd för människor längre. (not. mata dem inte)

Wine glass.jpg
Wine glass 4.jpg

Wineglass Bay från utsiktsplatsen

Wine glass 5.jpg
Wine glass 9.jpg
Wine glass 6.jpg
Wine glass 8.jpg

En mycket glad liftare

Wine glass 3.jpg
Wine glass 12.jpg
Wine glass 11.jpg

Ja, jag vet att de är väldigt söta, men mata dem inte.

Efter två dagar i Coles Bay bär det iväg norrut och vi ställer oss vid vägen med tummen upp i luften. 2 liftar senare blir vi upplockade av en liten sportbil som hastigt svänger upp bredvid oss. Phil och Kelly tar oss längst de slingriga kustvägarna.

Vi körde förbi vårt B&B och fortsätter till Binalong Bay med ännu fler vita stränder och turkost vatten och kustremsan Bay of Fires. Här brukade Phil campa på somrarna längst de röda stränderna. Färgen på stenarna kommer från en speciell lav. På kvällarna kan det bokstavligen se ut som att stränderna brinner.

Efteråt skjutsar de oss till vårt B&B och vi vinkar hej då medan bilen rusar nedför backen. Nästa morgon återvänder vi till de brinnande stränderna och spenderar flera timmar på att utforska kusten.

liftar.jpg

Mot St Helens och Bay of Fires

philips bild.jpg

Phil och Kelly tog oss på en guidad tur och skjutsade oss hela vägen hem.

Binalong beach strand.jpg

Bay of Fires.

Binalong beach sten.jpg

Binalong Bay har vita stränder och ännu mer turkost vatten och ligger granne med Bay of Fires.

Binalong beach strand 2.jpg
Binalong beach båtar.jpg
Binalong beach.jpg
Binalong beach träd.jpg