Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sydneys bästa shopping i Newtown

När det regnar i Sydney, då regnar det i flera dagar. Himlen öppnar sig och låter vattnet störta ner mot asfalten medan vindarna piskar. Mitt solbrända ansikte gör ont – huden flagnar och dryper av regnvatten. Jag bär med mig solkrämen i väskan i hopp om bättre tider.

Vädret i Sydney är inte alltid glatt, speciellt inte nu. På nyheterna pratar de om stormar och flera tusentals som varit utan el under lång tid. Träd rycks upp med rötterna och floderna växer sig större.

Bondi beach är inget att rekommendera i dessa väder. Nej, jag skulle bege mig till Newtown. Förr en nedgången stadsdel som ingen brydde sig om att ta hand om eller besöka – idag är det ett nav för hispters och shopping, särskilt secondhand och vintage. 60-tals klänningar finns överallt och roliga-men-helt-onödiga-saker-butiker tar 50 dollar för en plastekorre som lyser i mörkret. Bara måste ha!

Mat och dryck finns i överflöd för att hålla shoppingglöden brinnande, mer tips längre ner…

Newtown hus.jpg

King Street

Newtown husfasad.jpg
Newtown bil.jpg
Newtown art.jpg
Newtown klänning.jpg
Newtown second hand.jpg

King Street är huvudgatan där allt kan hittas, men några bra tips på barer och restauranger är:

Mary’s på 6 Mary Street har ingen skylt, men är inte väldigt svår att hitta. En kort sväng ner på en sidogata från King Street. Mörkt, bra cocktails och burgare som folk köar timmar för på kvällarna (så kom i tid).

Brewtown Newtown6-8 O’Connell Street är en kaffehimmel i ett land som många gånger serverar pulverkaffe eller smaklöst svagt kaffe som inte kickar igång en morgontrött person som mig själv. Kaffe som konst! Här serveras även underbar frukost och lunch.

Little momo på 398-402 King Street har tibetanska momo’s och helt underbara lotus chips. Ett bra stopp för den som vill ha någonting enkelt, litet och gott.

Lotus chips.jpg

Lotus chips

Newtown.jpg