Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tredje gången gillt

Välkommen till mitt enkla 65 liters hem. Jag bär med mig det världen över och därav namnet ”Världen i en ryggsäck”. Jag är väl en backpacker skulle man kunna säga (om man intresserar för etiketter) och reser både långväga och kring hemtrakterna i Europa. Och ja, det finns många åsikter och tankar om backpacking. Lite som bilden här nedan.

Jag gillar bara känslan att slänga väskan över axeln och resa långsamt, men billigt med tåg, buss, båt och ibland flyg, lifta och träffa andra resenärer och lokalbor. Vara borta under långa perioder och komma tillbaka till Sverige med nya intryck, idéer och drömmar.

backpacking.jpg

Det finns olika syn på vad backpacking är och vad en backpacker gör.

Denna gång reser jag inte ensam utan med min kära Marijan som ni kanska känner igen från min tidigare Berlin-blogg. Vi börjar i Australien och det, mina vänner är på tiden. Efter två resor till Nya Zeeland har jag hoppat över detta land för många gånger och när vi nu planerade en resa till NZ – ja då var det dags för Australien!

Vi landade dagen innan nyår och spenderade nyårsnatten på stranden och såg på fyrverkerierna från Sydney Harbour Bridge, sedan gick vi hem och somnade – jetlagen och solbränna vann över oss. Nyår – årets hetsigaste och mest hypade dag.

Nyår Sydney.jpg

Hoppas 2016 började lika spektakulärt för dig!

opera house.JPG

I julklapp fick jag två biljetter till Puccini’s La Bohème på Sydney Opera House. Vilken grej! Jag jobbar nämligen på Kungliga Operan i Stockholm (som barnansvarig för de barn/ungdomar som medverkar på scen som kör eller statister – och ja, bästa jobbet i världen om du undrar) och jag var väldigt nyfiken på uppsättningen.

Kort recension: Fantastisk sång och musik, intressant dekor – sämre regi med den allt för återkommande kvinnobilden för en del statister, dvs naken glädjeflicka (ja, jag börjar tröttna på regissörer och konstnärer som ursäktar sig med att det är konst, det har en mening – när man 2016 borde tänka lite mer på hur ofta kvinnors kroppar är konst – min personliga syn på saken). Lite arbetsskada här! Vissa har musarm, andra har kvinnobilden.

Men så tog applåderna slut och vi åkte hem till lägenheten vi hyr i underbara Paddington via airbnb. Det är ett området som många missar om man inte bor här, men gillar man pittoreska bostadsområden och lite flotta affärer är Five Ways ett mysigt litet område. Här finns ett litet fik, några restauranger, ett par affärer och gångavstånd till Oxford street.

bondi beach.JPG

Bondi beach

Opera huset i all ära, Sydney Harbour Bridge och Surry Hills…men det som gör Sydney till en speciell stad är Bondi beach och kusten runtomkring (min favoritstrand är Tamarama, mitt mellan Bondi och Bronte beach). Även om surfer-dudes inte faller en i smaken så gör stränderna det.

Glöm bara inte solkrämen!

Så, officiellt är bloggen igång och världen väntar på att upptäckas a la backpacker-style!