Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

11 dagar i Toscana

Av Posted on Inga taggar 0
pitigliano.jpg

Medeltidsstaden Pitigliano Foto: hoteldellafortezza.com

Planeringen inför Italienresan i juni går framåt. Mest prisvärt verkar det vara att från Göteborg köra till Helsingborg och där ta färjan över till Helsingör.

Bokar man via nätet får man betala en dryg tusenlapp för 2 personer och en bil som inte är längre än 6 meter och då ingår även färjeanslutningen Rødby-Puttgarden. I jämförelse med att köra via Malmö över Öresundsbron eller att ta färja direkt till Kiel från Göteborg blir nog Helsingborg-Helsingör mest prisvärt. Vart vi tar oss efter landgång i Tyskland återstår att se.

Huset vi ska bo i väl framme i Italien ligger i den lilla bergsbyn Brandeglio, belägen i närheten av Lucca i Toscana. Och nu scannar vi nätet efter så mycket spännande aktiviteter som möjligt att roa oss med under vår tid där.

Här kommer några:
1. Vie Cave – en vandring i Etruskernas fotspår. Slingriga vägar utkarvade ur höga bergsväggar och byn Pitigliano, även kallad ”Lilla Jerusalem”.

2. Terme di Sorano – de tempererade källorna i Sorano.

3. Parco dei Mulini i Val d'Orcia – parken som konstruerades för att bevara de medeltida kvarnarna i området.

4. Fattoria di Maiano – olivoljeprovning i den fantastiska miljön som synts i filmerna ”Tea with Mussolini” och ”Room with a view”.

5. Äventyrsfiske i floden Po – inte min idé men jag säger aldrig nej till ett äventy!! ;D

viacava.jpg

Via Cava