Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

6 platser du borde vara på just nu

Av Posted on Inga taggar 0
149443_595477080465279_1306055616_n.jpg

Badeschiff vid floden Spree

6. Berlin – Badeschiff Open Air
Det perfekta avslutet på din Berlin-helg och känslan av att våren är här på riktigt är årets första ”Open-air”. Imorgon, söndag med start kl 14 öppnar Badeschiff för säsongen, Berlins populära badområde med sandstrand och pool mitt i floden Spree. En utomhusfest med riktigt bra line-up!

Badeschiff Opening Party

5. New York – Tribeca Film Festival
Festivalen startar egentligen inte förrän på onsdag så du har fortfarande möjlighet att knipa en sista-minuten biljett eller lägga om planerna ifall du redan är på väg. Tribeca International Film Festival visar filmer från hela världen av både etablerade regissörer och nya stjärnor. Sedan den först arrangerades 2002 har festivalen haft över 3.7 miljoner besökare.

tribecafilm.com

4. Kalifornien – Coachella Valley Music and Arts Festival
Varje år i Indigo, Kalifornien hålls denna 3-dagars konst- och musikfestival som startade redan 2001. I år med artister som Blur, Nick Cave & The bad Seeds, Wu Tang Clan och ett helt gäng av världens bästa DJ:s. Om du, precis som jag inte kan vara på plats finns även möjligheten att följa festivalen live:

coachella.com

3. Sevilla – La Feria de Abril – Spring festival of Seville
På tisdag startar den årliga vårfestivalen i Sevilla i Spanien. En vecka av färger, glädje och fest. Gatorna fylls av parader, folkdans och människor i traditionsenliga kläder. Förutom dans, musik och mat från tidig morgon till sen kväll drar festivalen mängder av besökare som kommer för att se de andalusiska traditionerna: tjurfäktning och flamenco.

visitsevilla.es

2. Melbourne – International Comedy festival
Känner du istället för att dra på ”smilbanden” är det mot Australien du ska ta dig. I Melbourne pågår nämligen just nu den månadslånga International Comedy Festival, där artister från hela världen gör sitt bästa för att få publiken – stora som små – att skratta.

comedyfestival.com.au

1. Thailand – Songkran
Men där jag allra helst skulle befinna mig just nu är i Thailand där man idag och imorgon (13-14/4) firar Songkran – världens största vattenkrig. Egentligen är Songkran firandet av det Thailändska nyåret men har gjort sig väldigt populär bland turister från hela världen som kommer till Thailand för att få uppleva världens största vattenkrig och fira tillsammans. Befinner du dig i Thailand i helgen är det bäst du har badkläderna redo..
Klippet kommer från videobloggen ”8 miles from home”:

Songkran – 8 miles from home

Drive-In.jpg

Tribeca Film Festival