Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Berghain stal vår helg..

Av Posted on Inga taggar 0
berghain2.png

Det gamla elverket som idag huserar klubbarna Berghain/Panorama bar, Kantine och Lab:oratory är, enligt många, en av världens bästa klubbar

Så snart vi vaknat lördag eftermiddag var vi igång. En första döner-kebab slank ner på väg för att möta upp några vänner.

Först ut under kvällen var en bar gömd bakom täckta fönster och en tjock trädörr i ett hörn lite längre bort från Rosenthaler Platz. Hade inte vårt sällskap vetat att det var just dit vi skulle hade vi nog aldrig ens lagt märke till stället. Stämningen var bra, folket glatt men musiken, blandade 90-tals hits var sådär.

Vi fortsatte vidare till Stattbad, ett gammalt badhus som numer fungerar som klubblokal, troligtvis den häftigaste jag någonsin sett. Dj-båset var placerat längst ner i den djupa delen av bassängen och publiken som inte fick plats på bassänggolvet trängdes runt staketet som gick längs hela bassängkanten.

Men allra häftigast var det en trappa ner, en lång, mörk korridor med lågt i tak och diverse dolda rum längs med gav plats för den som ville att smyga undan. Nedför trappan direkt till vänster var maskinrummet, ett utrymme som stupade tiotalet meter rakt ner i vad som verkade vara ingenting ur vilket gigantiska metallrör slingrade sig upp. Hängande över var det så kallade ”Boiler room”, klubben vars filmade dj-mixer blivit en trend på Youtube.

När klockan började närma sig 5 drog vi oss vidare mot Berghain och förutom tillfälliga pauser för sömn och matintag fortsatte helgen på Berghain ända fram till måndag kväll.

IMG_5186.JPG

Bassänggolvet på Stattbad