Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Berlins bästa kebab

Av Posted on Inga taggar 0
Mustafa's Gemüse Kebap.jpg

Mustafas original

Min berättelse om Berlinresan blev inte riktigt så omfattande som det var tänkt eftersom så mycket annat kom i vägen och nu har det blivit hög tid att uppdatera med lite mer info..

Vår vecka i Berlin började med helg som sträckte sig till måndag kväll och när vi väl vaknat till ordentligt utvilade på tisdag morgon hade vi bestämt oss för en guidad gå-tur.

En annan resa vi gjorde i Berlin var den genom de bästa snabbmatsställena. Att endast benämna dem som ”bästa” är visserligen en underdrift, legendariska, mytomspunna smultronställen kanske mer passar in. Vi åt oss igenom asiatisk Tapas, chiliburgare, Schnitzlar och indiskt med mer men något som verkligen gjorde intryck var Berlins bästa kebab – Mustafas Gemuse Kebap.

Vi fick höra att här slingrade sig köerna tiotalet meter bort oavsett vilken veckodag eller tid på dygnet man än var där. Kötid på upp till en timme var inte ovanligt för Berlins bästa kebabställe.

Vi blev naturligtvis faschinerade av Mustafa-fenomenet och begav oss dit – till Mehringdamm, en onsdagseftermiddag. När vi kommit upp ur tunnelbanestationen trodde vi först att vi kommit fel – det såg ut som en infartsled från en motorväg mitt i ett industriområde. Men när vi frågade första bästa om vägen log hon lite finurligt åt oss och pekade längre ner: ”Ser ni den långa kön av människor? Där är det”.

Vi kunde inte tro det var sant, kön sträckte sig minst 50 meter från den lilla kebabtrailern ut på gatan. Vi gick förbi två män som slukade varsin kebab vid vägkansten och blev tvungna att fråga om det var Mustafas? Männen nickade bara och slet knappt blicken från maten. Var det värt att vänta i kön då? Lika glupskt fortsatte de att trycka i sig maten men gav oss en än mer engagerad nick till svar. Vad var hemligheten?

Undertiden som vi stod där i kön fortsatte den att fyllas på bakom oss och sträckte sig längre och längre bak. Våra förväntningar och vår nyfikenhet bara steg.

Efter ca 40 min väntan blev det äntligen vår tur! Jag valde en vanlig standardkebab med allt på och Johnny en rulle och vi blev inte besvikna.

Varje detalj, varje grönsak och varje köttbit var så genomtänkt i allt från kryddning, beredelse, fördelning osv att det var svårt att inte njuta i varje tugga. Brödet var luftigt, såserna smakrika utan att kännas feta, salladen som bestod av flera olika sorter spritsades med citron och slutligen toppades konstverket med smulad fetaost. Verkligen en smaksensation i sig. Det enda jag skulle kunna anmärka på var att jag hade önskat mer sås, så glöm inte att be om det när du ändå köat i nästan en timme =)

Bäst av allt – Mustafas ligger i samma prisklass som övriga kebaber i Berlin om än kanske någon cent billigare!

Här kan du se Mustafas egen reklamfilm och kika gärna in på deras hemsida mustafas.de som är ganska intressant i sig!!

IMG_5377.JPG

Det tog sin tid men var helt klart värt att vänta på!!