Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sibiriska vindar och virrig lokaltrafik

Av Posted on Inga taggar 0

Efter att ha tagit den första sträckan med tåg, Stockholm-Göteborg för att plocka upp min fotograf och kärlek – Johnny, satte vi oss på bussen mot Berlin.

16 timmar senare, efter ett bussbyte i Köpenhamn var vi framme vid Berlin ZOB. Klockan var strax efter 5 på morgonen och det var, om möjligt kallare än det februariväder som rådde i Sverige. Att Berlin låg i någon slags zon där kalla sibiriska vindar sveper fram hade jag inte haft en aning om då jag entusiastiskt packade väskan med vårkläder (vi skulle ju ändå 16 timmar söderut!!).

Stelfrusna hoppade vi in i en taxi efter att först ha försökt oss på att tyda virrvarret av U- och S-bahnlinjer som skulle ta oss till hotellet – Best Western Berlin Ost i Fredrichschain.

Hotellet var OK, vi fick börja med att byta rum och uppgradera oss för ett par hundralappar eftersom vårt rum stank inpyrd rök. Rummet hade jag bokat som ett specialerbjudande på Olotels.com vilket gick väldigt smidigt och var ganska billigt men inte alls tillfredsställande.

Så snart vi fått nycklarna till vårt uppgraderade rökfria rum gick vi ner till restaurangen för en dunderbuffé, trodde vi. Som ytterligare en konsekvens av att jag absolut skulle ha den bästa hotell-dealen ingick heller inte frukosten, för den fick vi betala 115 sek/pers extra. Och visst fanns det både bröd, juice, äggröra, bacon, pålägg, filmjölk och frukt, men kvaliteten var inte ens i närheten av att vara värd pengarna!

Mätta lyckades vi dock bli ändå och nöjda över att inte behöva krypa ihop på ett bussäte studsade vi ner i den stora dubbelsängen för att ladda batterierna inför natten!! =)