Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Spartanskt a la Brandeglio

Av Posted on Inga taggar 0

Efter att ha levt alldeles för extravagant betydligt längre än planerat i Italien bestämde vi oss för att stanna några veckor längre, lämna tillbaka hyrbilen och leva spartanskt den tid som var kvar av semestern. Olyckligtvis hade vi inte insett att det från Brandeglio, den lilla byn 6km upp på ett berg, endast gick två bussar i veckan. Och eftersom vi varken hade den minsta mottagning vare sig på telefonen eller det mobila internet vi köpt insåg vi snart att vi satt fast.

Efter att ha befunnit oss här i två veckor snart och under tiden har lyckats gå ner/uppför berget (1 mil) 3 gånger. Lyckats tigga till oss skjuts hem för att kunna handla. Köpt grönsaker i grönsaksbilen som kommer varannan vecka och missat bussen tre gånger har vi nu äntligen lyckats låna ett nät av grannarna för någon form av kontakt med omvärlden!! =)

Just nu pågår det dans till diverse kända barnsånger med tillhörande rörelser på det numera bilfria torget och de vuxna har tagit sina kvällsdrinkar och flyttat ut på torgets bänkar. Eller helt enkelt tagit en varsin plaststol och gjort sig hemmastadda. Vi är helt enkelt överlyckliga över vår nyfunna kontakt med omvärlden och njuter =)

Dessvärre verkar nätet alldeles för segt för att kunna ladda upp ngn bild.. men d kommer.. trevlig kväll Sverige!! ;D