Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

10 saker jag älskar med Grekland just nu

IMG_2036.JPG

En sommarbild på den Korintiska bukten från Vraxati

1. Berget mitt emot oss är det som blivit min symbol för Korinthos, den enda plats jag alltid känt mig ”hemma” på. Nu ser jag den torna upp sig över den Korintiska bukten varje dag, bara jag ser ut från fönstret. Härlig känsla det där =)

2. Vädret är underbart, trots att vi haft våra kalla dagar så har det inte varit kallare än 11-12 grader någon dag. Fukten är dock det värsta. Men även den kallaste, blåsigaste, blötaste gråa dagen känner jag mig fantastiskt nöjd med att inte pulsa i snöslask, inte halka på frostplättar, inte frysa ihjäl innan bilen värmts upp, inte pälsa på mig en massa kläder.. och de fina dagarna när det kan vara så varmt som 18-20 grader då vill jag bara hoppa i havet.

3. Jag har medelhavet utanför fönstret, jag kan se det när jag ligger i min säng i mitt sovrum, det fantastiska blåa, gråa, stilla, stormiga medelhavet.. poesi!

4. Vi har inte längre än 1 timme till närmaste skidresort där det redan snöat.

5. Vi har fantastiska bergsområden att vandra i och tack vare temperaturen är det riktigt behagligt.

6. Grekerna älskar julen och överallt överpyntar folk sina balkonger, entréer, butiker osv. Häromdagen såg jag en 2,5 meter uppblåsbar tomte hängande från en balkong. Fantastiskt!! =)

7. Vi har tillgång till färska, närodlade ekologiska grönsaker och färsk fisk till i princip inga pengar alls.

8. Den gamle fiskaren som varje morgon står på stranden och fiskar i sin slitna, mörkblåa kostym och hejjar på mig när jag joggar förbi.

9. All familj och vänner som inte låser in sig och slutar umgås med andra trots att det är kallare och mörkare.

10. Ljuset, det är fortfarande ljust här kl 15.. =) Det är ljust ända till 18 ca beroende på hur ljust det varit underdagen!!

Visst saknar jag den svenska julen, bomullssnö, frusna näsor, glögg, luciatåg, adventsfirande osv.. men just nu står det 100-1 till Grekland!! ;D

Trevlig första advent!!