Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Att springa på en buffel..

10707988_10153243800383228_1016125225_n.jpg

Någon var lite nyfiken på oss..

Efter en stadig frukost hos Nikos på Limneo var det nu dags att ge oss ut för att försöka fånga några av alla de djur som lever runt Kerkinisjön. För området är inte enbart rikt på fåglar.. Kerkinisjön har även Greklands största vattenbuffelkoloni.

Idag hade vi turen att stöta på bufflarna precis när de kom upp ur vattnet för att beta längs flodkanten. Efter ett kort samtal med buffelherden blev vi intygade om att bufflarna är väldigt vänliga och att vi kan komma så nära som någon meter ifrån dem.

10711198_10153243800508228_446528712_n.jpg

Lite buffligt var det allt.. =)

buffel.png

Den här stirrade länge på oss..

Flera gånger har vi varit nära att köra på Sköldpaddor som korsat vägarna, särskilt på bergen i Zagori, när de försöker ta sig från en sida till en annan. Här hittade vi två sköldpaddskompisar vid sidan av Kerkinisjön. Man kan tro att de är långsamma, men det var knappt att vi hunnit få fram kameran innan de försvunnit iväg!

turtle.png

Sköldpaddor på väg..

Fågellivet vid Kerkini var onekligen fantastiskt, det dröjde inte länge förrän vi sett både svart stork, skedstork, rallhäger, bronsibis, biätare, massor av söta minervaugglor, törnskata, härfågel och rovfåglar såsom ormörn och örnvråk.

stork.png

En stork på vift!

Men efter att ha rundat Kerkinisjön och utforskat allt som gick att komma åt hade vi fortfarande inte sett några pelikaner.. just när vi stod där i hamnen, det vill säga vid två förtöjda fiskebåtar, kom fiskarna för att lägga ut näten inför morgonfisket och vi passade på att fråga om vi kunde få en åktur så att vi kunde få se några pelikaner..

Kom imorgon sa de, då ska ni få se pelikaner så att ni storknar ;D

Vi åkte därför genast hem och passade på att få en bit mat på en av torgets alla fiskerestauranger, de har 4 st sida vid sida i den lilla byn som inte kan ha mer än ett hundratal invånare.. innan vi kröp i säng för att orka upp i gryningen och åka på pelikanspan!! =)

Foton: Johnny Priore

ibis.png

En ibis i gryningen =)

kerkini.png

Kerkinisjön i soluppgången