Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fantastisk sjukvård i Italien

Bild 2014-06-05 kl. 19.49.jpg

En rätt medtagen 13-åring frossar i semolinasoppa efter två dagars ofrivillig fasta.. =)

Efter att ha akut insjuknat i kräkningar, hög feber, kraftiga smärtor i buken och andnöd skyndade vi ner till närmaste första hjälpen mottagning för att få ambulans till akutmottagningen och omedelbar vård. Sonen skjutsades in med ambulans och jag följde efter i bilen. På det helt nybyggda sjukhuset i Lucca, som knappt varit öppet en månad, togs de flesta prover som kunde tänkas visa vad som var fel. Han röntgades, hjärtat kontrollerades samt undersöktes med ultraljud. Det togs urin- och blodprover men läkarna förstod inte vad som var fel. Efter något dygn då han vårdats med dropp och antibiotika intravenöst och blivit undersökt av hjärtspecialister, kirurger, barnläkare och diverse andra fick han så sin diagnos – bakteriell lunginflammation som lyckligtvis inte kom av en resistens bakterie. Puh!

Sonen har alltid varit lite kräsen med mat men nu när han äntligen började äta igen smakade till och med den blaskiga semolinasoppan bra!

Själv var jag ganska trött efter att ha varit inlåst på sjukhuset, att inte veta vad som var felet och se honom så sjuk och svag tog ganska hårt på krafterna och enligt reglerna fick jag inte lämna honom mer än max 20 min åt gången vilket gjorde det omöjligt för mig att ta mig hem för att duscha och byta kläder. Inte heller resten av familjen kunde ta sig någonstans eftersom jag hade bilen med mig och Brandeglio inte direkt är bortskämt med välfungerande kollektivtrafik.

Lyckligtvis blev han snabbt bättre och jag hade sjukhusbaren på samma våningsplan som barnavdelningen, så jag lyckades få i mig något emellanåt utan alltför dåligt samvete av att ha lämnat honom för länge.

Efter 5 nätter på sjukhuset skulle vi äntligen få komma hem, läkarna kom in med de journalkopior vi skulle ha med oss, två förpackningar antibiotika och ett stort leende för att önska oss lycka till.

Jag var så lycklig över att få komma därifrån, att sonen var så pass frisk att vi skulle få åka hem att jag såg fram emot att ta igen en veckas mejlskörd och tacksamt betala sjukhusräkningen (som i min fantasi hade stigit till skyhöga belopp efter alla undersökningar, prover, inläggning och annat) men läkaren bara ryckte förvånat på axlarna och förklarade att i Italien är det gratis. Du betalar ingenting för det här.

Stort tack, säger jag =) Vi fick fantastisk vård och blev underbart omhändertagna, tack Italien!!