Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nikos – den perfekta Kerkinivärden

Av Posted on Inga taggar 0

Vår resa hade inte varit hälften så bra om vi inte haft turen att välja en riktigt kunnig och intresserad värd för vårt boende. Utan att ha en aning om vart vi valt att spendera nätterna vid Kerkinisjön hade vi valt en av områdets mest kunniga fågelskådare – Nikos Gallios.

Tillsammans med sin fru och deras lilla son drev han gästhuset Limneo i byn Chryssochorafa, strax intill Kerkinisjön.

Årligen vallfärdar fågelentusiaster till Kerkinisjön och många av dem återkommer till Limneo varje år på grund av den trevliga och familjära atmosfären samt på grund av Nikos kunnighet och genuina intresse för fåglar. Här nedan kan du se en video som två av Nikos väldigt nöjda gäster gjort om området och Limneo:

Nikos erbjuder även aktiviteter såsom kajak, bågskytte, fiske med mera. Men det är Nikos stora intresse för fåglar som är det stora dragplåstret, i dagsläget håller han på att bygga en helt unik fågelskådarbåt som ska ta fågelentusiasterna ut på Kerkinisjön och ännu närmare fåglarna, det är nämligen väldigt svårt att se att det är just en båt och att det sitter människor i den!! =) Båten som smälter väl bland Kerkinisjöns sjöskog väntas vara färdig för en första åktur på sjön i vinter!!

Vi är mer än nöjda med vår vistelse hos Nikos och valde att stanna dubbelt så länge som vi ursprungligen tänkt på Limneo för att ha en möjlighet att upptäcka allt det området hade att erbjuda. Ett hett tips!! =)