Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

På återseende Alsos

10621090_10153160049488228_304699459_n.jpg

En lagom lunchtallrik för två som Makis fixade åt oss, med "To paramythis" specialiteter!! Foto: Johnny Priore

Efter ett händelserikt dygn i Meteora med många intryck var det nu med blandade känslor vi lämnade Alsos house vid foten av Meteoras klippor.

Ägaren Yannis och hans trevliga personal hade tagit väl hand om oss och innan han vinkade farväl efter en stadig frukost med nygräddad Bougatsa, även denna dag, gav han oss rekommendationer att testa sin vän Makis restaurang i centrala Kalampaka.

Makis, fick vi veta, hade växt upp i Kalmar i Sverige och skulle bli extra glad över ett besök av oss.

Efter att ha fixat ihop en förrättstallrik med restaurangens specialiteter tog han sig tid att sätta sig ner och prata med oss trots att restaurangen nu, vid lunchtid började fyllas med gäster.

Till förrättstallriken fick vi husets egna vin, något jag verkligen rekommenderar om ni har vägarna förbi Meteora. För drygt 15€ fick vi en lunch med dricka för två personer. Maten smakade helt underbart och vi blev mätta utan att känna oss alltför dästa!

Trots de många frågetecknen och det omtumlade dygnet vid Meteora hade vi fått ett fantastiskt mottagande och var mer än nöjda. Byn Kalampaka var riktigt mysig och full av liv kvällstid. Här samlades familjer, tanter i klungor och lekande barn på torget. Stadens caféer och barer var fullsatta av vänner i sällskap. Och hotellet vi bodde på – Alsos house var den perfekta utgångspunkten för våra äventyr i Meteora. Förutom en fantastisk utsikt från hotellets frukostterass är det även här promenadvägen upp till Meteora startar.

Hotellet var rent, hade aircondition och gratis wifi som fungerade problemlöst, allt till ett pris av 50€ per natt inklusive frukost. Relativt billigt för den standarden!

Hit kommer vi absolut tillbaka!! =)

20.jpg

Alsos house under Meteoras klippor!! Foto: alsoshouse.gr