Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vilken service, Livorno!

Skärmavbild 2014-06-12 kl. 11.54.21.png

Efter en period intensivt tentapluggande på en distanskurs i nygrekiska från Lunds universitet hade det blivit dags för mig att bevisa mina kunskaper.

Efter mycket kringringande och vidarekopplande fick jag veta av svenska ambassaden i Rom att de inte längre bistod med tentaskrivningar pga tidsbrist, istället var det upp till konsulaten att bestämma huruvida de kunde bistå som tentalokal eller inte. Jag fick ett nummer till den svenska samordnaren för utbildningsfrågor i norra Italien vid det svenska konsulatet i Florens.

Visst har jag varit med om dåligt bemötande tidigare och att man träffat på myndighetspersoner i utlandet som man undrar hur de överhuvudtaget fått sina uppdrag, men det här var bland det värsta bemötandet jag fått. Den här kvinnan ville verkligen inte hjälpa mig! Hon tyckte helt enkelt att jag skulle ta mig till svenska kyrkan i Rom och göra min tenta där, trots att jag flera gånger påpekat att det skulle bli för långt för mig att åka och att hon var den nationella samordnaren som borde kunna hjälpa mig, men det var som sagt som att prata med en stenvägg. Hon varken ville hjälpa till med information om vart jag kunde göra tentan eller låta mig göra den på konsulatet där hon arbetade i Florens. (Jag hoppas innerligt att denna person inte har kontakt med människor i nöd, det vore tjänstefel, minst sagt!!)

Kort och gott jag fick helt enkelt ringa runt till konsulaten själv och försöka reda ut vart jag kunde göra tentan, om ens de kunde hjälpa mig. Och slutligen kom jag fram till en fantastisk kvinna vid konsulatet i Livorno som ordnade med allt, utan minsta kostnad för mig. Väl på plats under tentaskrivningen blev jag dessutom serverad kaffe och karameller!!

Den svenska personalen på konsulatet i Florens har definitivt något att lära av de italienska kollegorna i Livorno!! Ett stort tack till Benedetta Capanna och hennes kollegor vid konsulatet i Livorno!! =)