Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Goda körsbär och två dagars magkramp

Istället för att ännu en gång besöka Sofia bestämde vi oss för att fortsätta vidare mot den Rumänska gränsen och övernatta i en liten by utanför Pleven i norra Bulgarien som hette Kamenets där vi hittat ett litet billigt pensionat mitt ute i ödemarken.

Vi bestämde oss nästan genast för att stanna två nätter eftersom vi anlände sent och behövde tid på oss att förbereda resten av resan hem.

_MG_0406.jpg

En vacker solnedgång i Bulgarien.

När vi vaknade nästa dag gav vi oss iväg för att utforska området. Om det var något som var genomgående i de små, pittoreska byarna så var det de vackra Bulgariska trädgårdarna som prydde näst intill varje hus. Utanför var det planterat färgglada blommor som i diken i gatan. Och överallt stötte vi på häst och vagn, mulåsnor som betade i gathörnen, åsnor som stod fastsurrade i staketen.

Inte långt från Kamenets låg det både ett vattenfall och en grotta som vi bestämt oss för att undersöka. Vattenfallet hade en pool, cafe och tusristshop, inuti vattenfallsparken fanns även två restauranger, annars var det inte mycket mer än så. Grottan däremot var mäktig. Det sägs att den är Europas största grottsal och den var definitivt stor.

_MG_0375-Pano.jpg