Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Real life Escape games

10393547_1520091044946328_5249534048071981337_n-1.jpg

We "almost" escaped!! Foto: Escape The Box

Något som trendar ordentligt i Aten just nu är så kallade ”Escape games” som går ut på att du och ditt team (2-5 personer) blir inlåsta i ett rum och sedan ska ta er ut med hjälp av olika ledtrådar. Rummen har olika teman och är inredda så verklighetstrogna som möjligt.

Det finns flera olika företag inom ”Real life Escape” genrén i Aten med mängder av intressanta rum. Vad säga om Pandemic där du är mänsklighetens sista hopp om överlevnad efter att ett dödligt vaccin spritts eller CSI Athens där du med hjälp av CSI-tekniker ska lösa rångåtan och ta tillbaka det stulna föremålet eller The Museum Box där du med hjälp av ledtrådar ska stjäla den gyllene guldtackan från museet och rymma innan vaken kommer tillbaka på sin rond.

Skärmavbild 2015-01-14 kl. 16.24.12.png

Pandemic – Athens Clue

Skärmavbild 2015-01-14 kl. 16.26.48.png

The Museum Box – Escape the Box

Alla rummen är på tid, ca 50-70 minuter och har varierade svårighetsgrader. Vi testade den sistnämnde på Escape The Box i Nea Ionia och förutom att det var aningen knepigt att hitta så hade vi riktigt roligt!!

Vi hade till en början trott att det skulle vara aningen för enkelt och mer för barn men tji fick vi som slutligen sprang (alla 4) som skållade råttor och försökte hitta alla ledtrådar vi kunde för att slutföra vårt uppdrag. Scenografin var ganska verklighetstrogen och tillsammans med stämningsfulla effekter fick vi snart upp pulsen.

Eftersom jag inte kan avslöja för mycket för den som ännu inte varit där kan jag säga att vi inte lyckades med vårt stöldförsök och rymning på utsatt tid, däremot var vi nära men vi var alla glatt överraskade över att det var så knepigt och så roligt samtidigt. Den bokade timmen gick alldeles för fort och vi var alla rörande överrens att vi ville göra om det snart igen och när ens 14-åriga tonårspojkar säger att de hellre gör en aktivitet med dig än spelar på sin dator vet du att det är en höjdare!! =)

Som aktivitet får den 5 av 5 möjliga stjärnor, rekommendationer eller vad du vill =) Vi kommer snart att leta upp en nytt panikrum att rymma ifrån.

Priset varierar från ca 10-15€/person och tiden är 50-70 minuter.

Adventure Rooms, Monastiraki och Gazi. Facebook
Escape the Box, Nea Ionia. Facebook
Athens Clue, Synthagma och Zografou (Athens Hilton) Facebook
Trapped, Neos Kosmos Facebook
Athens Escape Rooms, Evripidou, Aten Facebook