Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

City break Aten: Hammam

Vi hade tre intensiva dagar i Aten med lite tid för sömn och återhämtning eftersom vi ville hinna med så mycket som möjligt. Den första dagen gick vi ihop 33.000 steg, 2,8 mil räknade appen ut och vi var minst sagt möra både i fötter och kropp när vi kom på den briljanta idén att hoppa in på ett Hammam som låg längst ner på shoppinggatan (Ermou). Eftersom det var relativt litet så var vi tvungna att vänta ända till måndagen innan vi fick tid.

Efter att ha uträttat alla våra ärenden och hunnit med en hel del nöje var det äntligen tid för Hamam. Vi hade ett fullspäckat schema även under hela måndagen så vi hade avsatt exakt så mycket tid vi kunde för behandlingen, ca två timmar. Och för att illustrera hur LITE tid vi faktiskt hade till förfogande och hur pressat schemat var fick vi ta taxi från vårt möte till Hammamet och kom ändå 30 minuter sent.

MEN så snart vi klev in genom dörrarna rann stressen av, bokstavligt talat.

 

Klädseln var bikini och för den som inte hade någon med sig fick man nöja sig med att skyla sig med två skynken, ett för överkroppen och ett över höfterna. Sedan visades vi in i Hamam utrymmet som bestod av en stor, rund, uppvärmd marmorsten.

Foto: hammam.gr

Runt stenen fanns sittplatser med kranar för både kallt och varmt vatten. Här satt vi på den väldigt heta marmorn och hällde ömsom kallt ömsom varmt vatten över oss och liksom kände hur stressen rann av oss.

Foto: hammam.gr

När det blivit dags för vår behandling visades vi in i rummet intill där vi skulle få njuta av behandlingen Ali Mama, en 30 minuter lång behandling där du skrubbas med havssalt, masseras i luftigt lödder och knådas fri från de flesta stressbekymmer du dragit på dig under shoppinghelgen ;P

Foto: hammam.gr

När behandlingen var färdig kände vi oss minst sagt som nya. Utan att ens bry oss om vad klockan kunde vara fick vi i lugn och ro vila oss på den varma marmorn tills vi fått nog. Då väntade istället te och sötsaker i loungen utanför. Totalt fick vi upp till 2 timmars Hamamtid inklusive 30 minuters behandling för 45 euro, knappt halva priset av vad det kostat hemma i Sverige. Så det här blir definitivt en återkommande favorit under Atenresorna framöver ;P

När vi druckit upp vårt te och ätit alla sötsaker kunde vi i lugn och ro styla oss så att vi var fit for some more shopping igen.. eller vad det nu kan vara man ska göra. Vi hade några intensiva dagar av både nöje och jobb men vi gick aldrig så långsamt och njutnigsfullt som vi gjorde när vi gått från Hamamet!

 

Vart?

17 Agion Asomaton Str. & 1 Melidoni Str. Thissio

 

När?

När som helst!! Det jag gillade mest med upplevelsen var att vi hade två timmar över och kunde gå därifrån direkt till nästa möte om vi velat.

 

För vem?

Alla som gillar värme, vatten och minimal klädsel

 

hammam.gr