Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Intervju med Theresia Höglund

theresia-beach.jpg

Foto: Thane

Ålder: 33 år
Bor: Göteborg
Site: http://www.reseguiden.se/minsida/ziesta

Till vardags arbetar Theresia som systemutvecklare på Reseguiden i Göteborg. Så fort hon får tillfälle tar hon chansen att bege sig ut i världen, och hennes hjärta klappar extra hårt för Australien – av flera anledningar!

Varför valde du att resa till Australien?
Första gången jag reste till Australien var 2004 på en Working Holiday. Jag var sugen på att åka ut och resa en längre period, men ingen av kompisarna ville följa med… så Australien kändes ”lagom annorlunda” att resa själv till. Dessutom kände jag redan en del australiensare att hälsa på. Med de (då) nya reglerna för arbetsvisum var det även väldigt enkelt att stanna längre. Jag reste dessutom med företaget Work & Travel så slapp ordna så mycket själv.

gibb_river_road.jpg

Gibb River Road, Wyndham, W.A. Foto Theresia Höglund

Vilka delar av Australien besökte du?
Under mitt första besök i Australien såg jag i princip det mesta UTOM den sträcka som ”alla” andra tar (östkusten mellan Brisbane och Cairns). Istället blev det Sydney, en veckas ”cowboy-kurs” i Tamworth, Byron Bay, Brisbane, Surfers Paradise, en liten roadtrip från Toowoomba i närheten av Brisbane ner till Melbourne, Alice Springs, Uluru och Kata Tjuta, Adelaide, tåg till Perth, en rundtur upp till Exmouth och en ner till Albany, Broome, Darwin, Kakadu, en rundtur från Darwin till Cairns genom öknen..
Därefter har det blivit tre ytterligare besök med bl.a. Kangeroo island, Fraser Island, road trip från Darwin till Lawn Hill National Park samt igenom Kimberleys & Gibb River Road.

Hade du redan från början bestämt resrutt och aktiviteter eller improviserade du?
Ja, första gången hade jag en ungefärlig resrutt.. något som i efterhand visade sig vara rätt onödigt. Speciellt som jag hade gott om tid att resa runt (var borta 7 månader). Jag kunde lika gärna varit lite mer spontan. Har man kortare tid är det viktigare att planera så man inte missar någon av höjdpunkterna.

whale-hervey-bay.jpg

Knölval i Hervey Bay. Foto Theresia Höglund

Vad gillade du bäst i Australien?
Det mesta förutom småkrypen och att det ibland är lite väl varmt… Det är ett enkelt land att resa runt i, och enkelt att bli förälskat i. Här finns det mesta; storstäder, stränder, djungel, öken, berg… exotiskt men ändå lite som hemma på något sätt.

bungle-bungle-oas.jpg

Bungle Bungle, W.A. Foto Theresia Höglund

Finns det något som man absolut inte får missa om man åker till Australien?
Jag har gjort en liten lista i min blogg på mina favoritplatser i Australien Den börjar dock bli rätt lång.
Om jag bara skulle säga två grejer skulle det bli Great Ocean Road och att köra en sväng i outbacken genom den fantastiska röda sanden, gärna genom Kimberleys i Western Australia som är full av spektaktulära naturupplevelser.

adelaide.jpg

River Torrens, Adelaide. Foto Theresia Höglund

Skulle du vilja resa tillbaka till Australien igen?
Självklart!

Vad ska du se/göra nästa gång?
Inget direkt bestämt ännu, men några av punkterna på min lista är att besöka Perth igen och se mer av västkusten ovanför Exmouth, att åka över Nullarbor med bil, att se mer av Queensland och södra New South Wales, Tasmanien…

Har du något minne från Australien som sticker ut lite extra?
Mitt viktigaste Australien-minne är ju såklart att jag träffade min fästman där! Andra fina minnen är känslan att känna en nyfödd sköldpaddsunge kravla över mina fötter i sin färd mot havet utanför Darwin, svalka sig i en ravin-sjö i Kimberleys med klarblå himmel och bara två andra turister i närheten, höra märkliga ljud intill tältet och inse att det är ett helt gäng med kängurus som betar på ängen bredvid… och hundratals andra minnen…

Fotnot: Kolla gärna in Theresias fina reseguide om Kimberleys här.