Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tips: Hitta inspiration och kom igång med ditt nästa äventyr!

Av Posted on Inga taggar 0

Du vet den där känslan man har efter att ha kommit hem från en semester? Dagarna har varit fyllda med fantastiska upplevelser, du har ätit gott och träffat massor av intressanta människor. Du har haft tid till eftertanke och du har flera gånger tänkt för dig själv att ”det här, det är verkligen livet”. Dagarna har varit fyllda med bränsle för själen från morgon till kväll och du lovar dig själv att när du kommer hem så ska du inte låta vardagen ta över utan verkligen se till att leva – även på hemmaplan… Också går veckorna och plötsligt befinner du dig tillbaka i ekorrhjulet, mitt i den där vardagen du så strängt lovade att inte fastna i. Det känns lite tomt. Snopet. Meningslöst. Du vet den känslan?

Man står liksom undrande och frågar sig, vad nu då? Huvudet kan kännas tomt på idéer och det kan vara svårt att veta vart man ska börja någonstans. Då har jag ett tips! Sätt ihop en Bucket list, det vill säga en lista på saker du vill göra och platser du vill besöka! Du kan såklart skriva ner en sån här lista på papper, men då krävs det att du redan har allt i huvudet. Ibland kan man behöva lite inspiration. Jag skulle därför istället vilja tipsa om att göra din lista på Pinterest!

pinterest

För er som inte känner till Pinterest så är det en sida där du kan skapa ditt eget konto och sedan samla på och organisera bilder i olika egna gallerier, s.k. anslagstavlor, pinboards. Du kan bl.a. använda pinterest för inspiration och döpa dina anslagstavlor till t.ex. ”inredning”, ”design”, ”styling”, ”julpyssel” – eller just ”Bucket List”. Du kan ladda upp bilder från din dator eller internet, men du kan också leta runt på Pinterest och kolla in andra användares anslagstavlor. Om du hittar en bild som du vill spara så klickar du på den och lägger till den på den anslagstavla som passar. Det fiffiga här är att när du klickar på en bild så får du samtidigt förslag på andra bilder som andra användare som också har sparat den bilden har sparat. På så sätt kan du klicka dig vidare och hitta andra liknande bilder, just i din smak. Du kommer alltså när du börjar spara bilder på din Bucket List, märka att det dyker upp mängder av förslag på bilder av häftiga platser eller aktiviteter som du kanske inte ens hade en aning om att de fanns, eller som du kanske glömt bort att du ville besöka.

Mitt tips är alltså att skapa ett Pinterest konto och en anslagstavla som du döper till Bucket List och sedan gå loss och leta upp bilder på platser eller aktiviteter att lägga till. Spara allt du tycker verkar intressant och se till att du skriver med vad och vart det är någonstans när du sparar dem (detta görs i den rutan som dyker upp när du klickar på spara).

mybucketlist

Redan här börjar äventyrslusten och inspirationen hitta tillbaka och när du så småningom känner att du börjat få ihop ganska många bilder, kommer du till det viktiga: Gå tillbaka till själva anslagstavlan och titta runt. Finns det någon plats / aktivitet som du skulle kunna bocka av inom det närmaste halvåret? En weekend till Island kanske, eller en kryssning bland de norska fjordarna? Tälta under stjärnorna vid kusten? Välj en plats och börja planera! Det viktiga är inte vilket du tar, utan att du tar något! När du ändå är igång så kolla på ett lite större resmål på samma gång, något som kräver lite mer planering och sparande, men som kan bli verklighet inom några år. Kanske vill du besöka Kinesiska muren eller vandra i Patagonien? Välj ett och sätt upp ett mål för när du vill göra det och gör en plan för hur det kan bli verklighet, hur du ska lägga upp sparandet t.ex.

Nu är du plötsligt igång och påväg mot ditt nästa äventyr! Det svåraste och viktigaste steget är taget, nämligen det att bestämma sig och sätta igång! Grattis!

Behöver du hjälp med att komma igång med de första bilderna? Kolla in min Bucket list här!