Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Akihabara – elektronik, maids, manga och robotdans!

Jag spenderar mina dagar i Akihabara. Centrum för manga, popkultur, anime, och otaku-kultur (fanatiska fans). Idag uppmärksammar CNN gruppen World Order och låten ”Have a Nice Day” med frågan ”Är detta nästa Gagnam Style?” Robotdanser, maid cafés, spelhallar, hundratals små elektronikbutiker och dansgruppen AKB48. Precis så här ser det ut!

Jag undrar om denna musikvideo kommer att explodera på det sätt som CNN förutspår? Och vad det i sådana fall skulle innebära för turismen här i området (jag har sett förvånansvärt få västerländska turister i Akihabara jämfört med i t.ex. Shibuya, Harajuku, Shinjuku, Asakusa och Roppongi). Kanske efter detta att maid cafés blir ett måste för alla som besöker staden? (Och tro mig, det är precis lika oskyldigt och barnsligt som det framstår i musikvideon. Man får ett medlemskort vid första besöket och kan därefter ”levla” i Masternivå. Jag är fortfarande på Level 1, men kommer säkerligen att klättra snabbt i takt med besök vi får under våren.)

I skrivande skull har videon strax över 406 000 views. Vi får se hur det utvecklas i takt med den pågående uppmärksamheten från världsmedierna.

(Jag befinner mig i skrivande stund i en av byggnaderna som ni ser i videon.)

akihabara7.jpg

I Akihabara finns små elektronikbutiker längst varje gata.

akihabara_4.jpg

Maids som välkomnar en upp på besök på deras caféer.

akihabara2.jpg
akihabara3.jpg
akihabara6.jpg

Manga på alla billboards!