Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bar High Five

barhighfive.jpg

Bar High Five i Ginza utsågs i år till världens nionde bästa bar, och Asiens allra främsta, av World's 50 Best Bars. Bartendern Hidetsugu Ueno imponerar med nytänkande kombinationer, och drinkar som blandas efter gästernas smak och humör. Här finns inte en drinklista i sikte. Ingredienser skakas gärna ihop till perfektion, och serveras sedan i martiniglas eller som high ball. Trots att han knappt dricker själv har Ueno, efter att ha drivit den lilla baren med rum för bara 18 personer i sex år, utvecklat ett utomordentligt tycke för vilka smaker som går bäst ihop, och vad som passar varje gäst.

Du hittar Bar High Five en hissresa upp på fjärde våningen, och igenom en mörk korridor, i ett höghus i stadsdelen Ginza, mittemellan Yurakucho och Shinbashi Station på JR-linjen. ”Jag vill inte ha en bar som folk springer förbi på gatan och går in på för att bli fulla, bara för att de råkade hitta den. Det är därför jag valde en anonym lokal på 4e våningen, dit man bara hittar om man känner till oss.”

Ueno berättar att nästan 90% av gästerna är utlänningar. Troligtvis gör den internationella utmärkelsen att just expats och turister är de som oftast lockas hit och tilltalas av konceptet. Till och med en dalahäst har hittat hit som en gåva från en stamgäst. En internationell miljö med japansk touch, där alla pratar engelska. Och så klart med väldigt bra drinkar.

barhighfivedrink.jpg
barhighfivedrinkmartini.jpg