Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Narisawa

Narisawa10.jpg

Essence of the forest and Satoyama scenery – ”Snow Scene”

Den innovativa lyxkrogen Narisawa vill med sin mat förmedla gränslandet mellan natur och den moderna världen. Restaurangen, som drivs av kocken Yoshihiro Narisawa, har med sitt tydliga koncept och sin höga servicenivå utmärkts med såväl två stjärnor i Michelinguiden som utmärkelsen Asiens bästa restaurang av Restaurant (magazine) Top 50.

Narisawa hoppas tillfredsställa den dyrkan som japaner känner för naturen. Det finns något att omfamna i varje säsong, vare det vårens första blommor eller hösten eldigt skiftande löv. Traditionellt har japanerna alltid känt stor vördnad för naturen då det enligt japansk folktro bor en ande i även den minsta av sten eller det äldsta av träd.

Varje dag byts avsmakningsmenyn på Narisawa ut för att reflektera dagens bästa råvaror. Ingredienserna köps närproducerat eller från särskilda bondgårdar, fiskfarmar och plantage runtom i landet som länge specialiserat sig på specifika råvaror. Uppläggningarna inspireras av naturliga ting men med en dramatisk tvist. Det mesta är ekologiskt och hållbarhet är ett genomgående tema.

Ofta återkommer waygu-biff och fugu, japansk blåsfisk, på menyn. Brödet som bakas vid bordet i en stenskål och smöret som ser ut som en liten ö av jord och gräs har även de blivit klassiker. Rätterna är en fusion mellan det franska och japanska köket. En meny består av ett tio-tal rätter, och dryckespaket finns att matcha med för den som önskas. Då paras de olika rätterna ihop med så väl traditionella viner från gamla och nya världen, så väl som japansk sake från 80-talet och vitt vin som odlats vid foten av Mt. Fuji.

Maten kostar strax över 1500kr per person och reservation är ett måste. För den som inte vill lägga hela semesterkassan på ett restaurangbesök men ändå vill uppleva matkonsten från en av japans främsta kockar går det just nu att besöka restaurangens food truck som håller till vid Tokyo Midtown sedan början av veckan. Food trucken håller öppet mellan 12:00 – 20:00 dagligen fram till den 8e mars. Mer info på Facebooksidan: Narisawa Kitchen Car One of Japan.

Narisawa9.jpg

Avsmakningsmenyn på Narisawa byts ut dagligen.

Narisawa4.jpg

Bröddeg jäser och får sedan tillagas i en varm stenbädd vid bordet.

Narisawa3.jpg

Spansk makrill med vit miso, samt 18 gryn som hälls över maten som kolsyreis för att sedan smälta ner till en sås.

Narisawa6.jpg

Den ökända rätten fugu, gjord på blåsfisk, är Japans giftigaste maträtt om den förbereds fel. Enbart certifierade kockar tillåts tillaga och servera blåsfisken.

Narisawa.jpg

Ett kanderat vinterlöv.