Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Chau, chau Buenos Aires

Att asfalten kokar låter väldigt klyschigt, men det är precis så det känns i Buenos Aires just nu. Luftkonditioneringsapparaterna går på högvarv, det är strömavbrott titt som tätt (eftersom elnätet överbelastas då 13,5 miljoner invånare i Buenos Aires storstadsregion ska kyla ner sina bostäder samtidigt), trafiken är mer kaotisk än vanlig och folk är varma, stressade och irriterade. Argentina är ett land där mycket görs i sista minuten så de sista veckorna i december är minst sagt intensiva. Sådant som man har skjutit upp hela året måste göras innan det tar slut. Det finns ingen utväg, inte ens för de mest inbitna anhängarna av ”mañana, mañana-livsstilen”.

Så jag ser framemot att fly stress, värme och kaos och tillbringa julen hemma i Sverige. Jag gillar visserligen värme, men om jag får ligger vid en strandkant och höra vågorna klucka. Att åka kollektivtrafik till jobb i rusningstid när det är 38ºC varmt är ingen höjdare. Och så är det svårt att känna någon julstämning när tomten kommer pustande i solen med svettpärlor i pannan. Därför längtar jag efter ett tyst, kallt och mörkt Malmö. Jag längtar efter folktomma gator och bilister som saktar in vid övergångsstället istället för att trycka gasen i botten. Och det skulle inte sitta fel med lite snö.

Fram till slutet av januari flyttar Buenos Aires-bloggen alltså till Malmö. En liten avstickare till Rom blir det också efter nyår, så jag hoppas kunna komma med några bra tips därifrån. Hasta pronto och God Jul på er allihop!

krubban.jpg

Julkrubba mitt i sommaren ger ingen vidare julstämning. Den här står på Plaza del Congreso.