Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jul på sicilianska

I Argentina bor vi 70 mil från min mans släktingar, vilket innebär att vi inte är bortskämda med söndagsmiddagar och barnpassning. Att fira jul med min familj i Sverige och dessutom bo många tillsammans under samma tak är därför lyx för oss. Visst krävs det en del tålamod när man får köa till badrummet, men det är nog den enda nackdelen.

Mimma.JPG

Magi i köket med Mimma

Den här julen har dessutom min syster, som bor i Rom, tagit med sig sin sicilianska svärmor Mimma hem till Malmö. Redan på juldagen tog Mimma över köket. Hon stökar med byttor och kastruller och trollar fram de mest fantastiska rätter. Sill, julskinka och köttbullar har fått maka på sig för lasagna con le zucchine (lasagne med zucchini) fettuccine con i gamberetti (fettuccine med räkor) och cotolette alla catanese (fina skivor oxkött som panerats med parmesanost, skorpmjöl, ägg och persilja, enligt recept från Catania).

Medan Mimma fixar middagen och resten av familjen underhåller guldklimpen passar mannen och jag på att lata oss. Kan det bli mer semester än så här? På nyårsmenyn saknas såklart inte lenticchie, linser tillagade i gryta, som enligt italiensk tradition ska ätas på nyårsafton för att ge god ekonomi under det kommande året. Jag lovar att berätta om det fungerar.

lasagne.jpg

Lasagna con le zucchine
spaghetti..JPG

Fetuccine con i gamberetti