Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Portvaktens krogtips

En av fördelarna med att bo mitt i centrum är att det finns hur många lunchrestauranger som helst att välja mellan. Även om jag har hunnit hitta några favoriter sedan vi flyttade till vår nuvarande adress för ett år sedan, så är det alltid trevligt att prova nya ställen.

juan.jpg

Vid första ögonkastet ser det här ut som en helt vanlig lunchkrog.

Vår portvakt Lito, som har koll på det mesta som händer i kvarteret, tipsade mig om den nyöppnade Juan Cocina Argentina. Stället ser ganska intetsägande ut när man tittar in från gatan, en helt vanlig tråkig lunchrestaurang, men maten är kanon: rejäl argentinsk husmanskost lagad från grunden med färska råvaror. Här finns även en del vegetariska rätter och en lightmeny. Dagens rätt kostar omkring 50 pesos (cirka 56 kronor).

Menyn publiceras varje dag på https://www.facebook.com/Juancocinargentina.

Är du i närheten av Kongressen (Congreso de la Nación) och blir sugen på lunch kan jag varmt rekommendera det här alternativet.

malfatti.jpg

Husets malfatti* gjorda på spenat och ricotta, med salsa fileto (tomatsås).

Juan Cocina Argentina
Stadsdel: Montserrat
Adress: Hipólito Yrigoyen 1389
Öppet: mån-fre 11.30-16.30

*Malfatti, italienska för ”dåligt gjorda”, är en pastasort som liknar gnocchi (ñoquis på spanska), men som till skillnad från gnocchi är slarvigt skurna i ojämna bitar. I Argentina är rätten en del av den matkultur som den massiva italienska invandringen under 1800- och 1900-talen bidrog till.