Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

3-i-topp för barn

Lite då och då hör folk som vill resa utomlands under sin föräldraledighet av sig till mig för att fråga om Buenos Aires är en barnvänlig stad. –Jaaaa! Buenos Aires är en underbar stad att vara i med barn, trots den bullriga trafiken och även om det saknas mycket infrastruktur för småbarnsfamiljer. Argentinarna är ett barnälskande folk, barnen står alltid i centrum och är välkomna överallt. Så att det kan vara lite bökigt att ta sig fram med barnvagn, eftersom trottoarerna är söndriga och hissen i tunnelbanan alltid är ur funktion, kompenseras av att folk är otroligt vänliga och hjälpsamma. Jag har skrivit en del tips för den som vill resa med barn till Buenos Aire på min tidigare blogg här.

Aktiviteter för barn i Buenos Aires behöver varken vara dyra eller krångliga. Här är guldklimpens (snart 3 år) favoriter just nu:

1.Duvor. Dessa lite läskiga och ganska smutsiga storstadsfåglar fascinerar just nu min lille kille. Majskorn att utfodra dem med finns att köpa på många större torg, till exempel Plaza del Congreso. En liten påse kostar 2 peso (ca 1,60 kr) och räcker till många duvor.

duvor2.JPG

Duvor att mata finns det gott om i Buenos Aires, särskilt på Plaza del Congreso.

2. Reserva Ecológica. Naturreservatet vid Costanera Sur i närheten av Puerto Madero (Avenida Tristán Achával Rodríguez 1550), är en annan höjdare. Här finns stor gröna ytor att springa på och spännande insekter och djur att kolla in. Ta med en picknick korg och stanna hela dagen!

reserva_Ecologica.jpg

Reserva Ecológica, ett naturområde mitt inne i stan.

3. Lekplatser. Många av lekplatserna i Buenos Aires är gamla, rostiga och nedslitna, men det finns också en del nya och fina. Hetaste lekplatstipsen: Parque Irala, i La Boca (i närheten av Boca Juniors fotbollsstadion) har en superstor, modern lekplats som passar barn från cirka 2,5 år. Det var min granne Moa, tvåbarnsmamma och något av en lekplatsutforskare, som tipsade mig om detta smultronställe (äras den som äras bör) och jag blev glatt överraskad när jag kom dit.

En lite mindre lekplats, som även är lämplig för yngre barn, är den på Plaza Rodríguez Peña, vid utbildningsministeriet Palacio Pizzurno. Här finns bland annat rutschbanor i flera olika storlekar.

lekplats.JPG

Lekplatsen i Parque Irala har lekredskap för barn i olika åldrar.
lekplats2.JPG

Bredvid lekplatsen finns grönområden för picknickfiltar och bollspel.