Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Apropå heligt trä

20140908_164055.jpg

Rey, Violeta och Nahuel har slagit upp butiken i korsningen mellan två av stans mest trafikerade avenyer.

Förra veckan när jag skrev inlägget om palo santo så letade jag förgäves igenom hela mitt bildarkiv efter en bild på de heliga träbitarna och blev tillslut tvungen att låna ett ganska tråkigt foto från en annan blogg. Men plötsligt häromdagen så sprang jag på den här lilla familjen – Nahuel, Violeta och deras son Rey (Kung på svenska) – som säljer palo santo i korsningen av Avenida Callao och Avenida Corrientes.

Nahuel berättade att träbitarna som han säljer plockas upp längs Perus kust, där det flyter in från havet. Det är alltså trä som har brutits av naturligt från träden, vilket gör att det lämpar sig extra bra för att använda i reningsceremonier. Trä som huggits av en mänsklig hand är däremot inte alls att rekommendera till detta ändamål, förklarade han vidare. Dessutom, enligt dessa försäljares uppgifter så erbjuder de det bästa priset i stan: 25 pesos (cirla 21 kronor) för 100 gram palo santo. Jag slog till och köpte både till kontoret och hemmet. Nu ska all dålig energi städas ut!

20140908_164124.jpg

Trästycken från palo santo delas i mindre bitar som säljs i lösvikt.
20140908_164117.jpg

Trä från palo santo: För att kärleken aldrig ska saknas, mot ensamhet, för att ta bort energi som förorenar och för att frigöra vägar, står det på skylten. Tror ni att det fungerar?