Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fika i engelskt kvarter

Även om hösten är här på riktigt nu så kan det fortfarande vara riktigt varmt mitt på dagen. Det är med andra ord perfekt väder för att ta en kaffe i solen på någon uteservering. En av stans mysigaste trottoarserveringar har den vegetariska krogen Hierbabuena i stadsdelen San Telmo (Avenida Caseros 454). Förutom olika vegetariska rätter och sallader, serverar de goda mackor, fruktjuicer och kaffe.

cafe2.jpg

Hierbabuena ligger på bottenvåningen i den byggnad som en gång i tiden beboddes av engelska järnvägsdirektörer.

Boulevard Caseros, som den del av Avenida Caseros där restaurangen ligger kallas, är för övrigt – enligt denna bloggare – en av Buenos Aires vackraste platser. Här ligger den pampiga Edificio de los ingleses (Engelsmännens byggnad), som uppfördes 1912 och fick detta namn eftersom direktörerna för det brittiska järnvägsbolaget Ferrocarril del Sud bodde här. Bolaget anlade stora delar av det argentinska järnvägsnätet mellan slutet av 1800-talet och mitten av 1900-talet.

Längs med bulevarden har det öppnat flera trevliga restauranger under de senaste åren, vilket har gett området ett rejält uppsving. Om du är i närheten av San Telmo, missa inte denna lite undangömda gata, perfekt för en fika i höstsolen.

cykel.jpg

Fina detaljer förhöjer caféupplevelsen.
cafe1.jpg

Ta en kaffe i höstsolen på uteserveringen.