Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hemma igen

I går landade vi på Buenos Aires internationella flygplats Ezeiza och möttes av tryckande hetta och ett anarkiskt virrvarr av människor, bagagevagnar, resväskor och bilar. När man har varit i ett välorganiserat, strukturerat, rent och tyst land i nästan en månad så slås man av vilken rörig, brokig, levande, högljudd och smutsig stad Buenos Aires är. Jag vet att det tar några dagar att vänja sig, sedan känns allt som vanligt igen och man reflekterar inte ens över det ständiga kaoset.

Imorse väcktes vi klockan sex av en pigg 2,5-åring. Guldklimpen, som är en riktig nattuggla, somnar sällan före klockan tolv, efter utdragna nattningar. På morgonen kan han däremot sova hur länge som helst. Vad bra att han nu har ställt in sig till den svenska dygnsrytmen, tänkte jag optimistiskt inför resan tillbaka. Då vore det ju logiskt att han i Argentina skulle bli trött redan åtta på kvällen, eftersom Sverige är fyra timmar före i tiden. Fast riktigt så verkar det inte fungera. Han somnade nämligen nästan lika sent som vanligt, men vaknade däremot fyra timmar tidigare än vad han brukar… Det ska bli spännande att se om vi har större tur ikväll.

DSC00104.JPG

Ett regnigt Buenos Aires.

Men, morgonstund har guld i mun, för att använda ett ganska slitet ordspråk. Medan vi åt frukost, mate och medialunas, öppnade sig himlen. Det regnade sådär som det bara kan regna i Buenos Aires vid den här tiden på året. Värmen ger med sig i alla fall för en liten stund och man får känslan av att kunna andas igen. Efteråt doftar det underbart av blöt, varm asfalt.

Jag kommer att skriva lite mer om Italien framöver, men nu är jag som sagt hemma i Buenos Aires igen. Hemma i vardagskaoset.

DSC00096.JPG

Frukostfavoriten, mate och medialunas.