Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kul för barn i Rom

I Buenos Aires är många lekplatser nedslitna och omoderna, därför tycker jag att det är extra kul att besöka roliga lekområden med guldklimpen när vi är utomlands. Om du planerar att åka till Rom med barn så får du absolut inte missa den fina lekplatsen vid Casa del Cinema i parken Villa Borghese. Förutom att den är rolig och välutrustad så gör den gröna omgivningen att man får en känsla av att vara ute i naturen istället för mitt inne i en storstad. Det är helt enkelt ett perfekt ställe att springa av sig på (för barn) och vila upp sig på (för föräldrar) när man behöver en paus i allt turistande. Lekplatsen har många bra bänkar, alldeles bredvid finns det en kiosk och en karusell och dessutom har Casa del Cinema en trevlig uteservering ett stenkast därifrån.

IMG_1123.JPG

Lekplatsen i Villa Borghese, en grön oas för barn med mycket spring i benen.

Villa Borghese, som är en av Roms tre största parker, är såklart värd ett besök i sig. Från ingången vid Piazza del Popolo har man fin utsikt över delar av den historiska stadskärnan. Parken hyser ett flertal museum, bland annat det berömda Galleria Borghese (http://www.galleriaborghese.it) med verk av Caravaggio, Rafael y Bernini.

Förutom lekplatsen finns det mycket annat att göra för barnfamiljer här, man kan bland annat hyra roddbåt, cykelbil (hos Ronconi Biciclette http://www.ronconibiciclette.it vid Galleria Nazionale d´Arte Moderna eller Ascol Bike http://www.ascolbike.com, i närheten av Galleria Borghese), rida på ponnyer eller varför inte besöka en av Europas äldsta djurparker, Bioparco di Roma (http://www.bioparco.it/).

På sommaren visas dockteater på teatern Il San Carlino och man kan även åka en rundtur med ett litet tåg som går utanför zoo.

IMG_1117.JPG

I Villa Borghese är det alltid nära till en välsorterad kiosk.
IMG_1120.JPG

Naturkänsla mitt inne i centrum.

Travel Blog Awards 2014!
Leta reda på riktiga biljettfynd när du söker flyg till London!