Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sommarens 5-i-topp

I går morse klockan halv sex landade vi på Buenos Aires flygplats Ezeiza med 10 kilos övervikt i form av olivolja och spanska konserver. Nu är vi tillbaka i den Argentinska vintern, som både igår och idag har visat sig vara ovanligt tropisk, med en temperatur på omkring 20 °C. I morgon sätter en intensiv jobbmånad igång, så det kommer antagligen att bli lite glest mellan inläggen framöver också. Hur som helst så lovar jag att dela med mig av några tips från Spanien och Italien. Men först av allt, en topplista över sommarens roligaste händelser, saker och platser.

boda.jpg

Länge leve brudparet!!!

1. Årets bröllop, som gick av stapeln den 12 juli i den medeltida Santa Maria in Trastevere, i Rom – stadens äldsta Maria-kyrka -, då min syster Malena gifte sig med sin Salvatore. Vackrare brudpar får man leta efter. Den stämningsfulla ceremonin framkallade så mycket känslor att två av gästerna faktiskt svimmade av. Efter en stor italiensk lunch avslutades festen på en takterrass under Roms stjärnhimmel. En alldeles magisk kväll.

tapas2.JPG

Finns det någon bättre sommarmat än tapas? Här serveras mejillones a la marinera, gambas al pi-pil och tzatziki hemma hos moster Lotta i Torremolinos.

2. Tapas, både hemma och ute på krogen. Innan jag flyttade till Buenos Aires bodde jag åtta år i Madrid. Därför blir jag alldeles lyrisk när jag tänker på ensaladilla rusa och croquetas, något som jag verkligen har fått äta mig mätt på i sommar. Jag återkommer med tips på bra tapasställen i Málaga och Sevilla.

rea2.JPG

Alla vägar bär till rean i Rom.

3. Rean i Rom. Colosseum, Fontana di Trevi och Forum Romanum i all ära, men Rom är värt ett besök på sommaren bara för reans skull. Här hittar du skor, kläder och accessoarer med upp till 70% rabatt. Det finns så himla mycket fint att välja på att man blir tokig. Rean börjar sätter igång i början av juli och pågår till början av september. Även om det var ganska utsållat i affärerna nu i augusti så kan man fortfarande göra en del fynd. Bra shopping hittar du på Via del Corso och Via Cola di Rienzo.

benalma.JPG

En helt vanlig julikväll i Benalmádena Pueblo.

4. Andalusiens vita byar har något magiskt över sig ljumma sommarkvällar när skymningen börjar falla. Besök till exempel Benalmádena Pueblo, i Málagaprovinsen. Även om det är gott om turister här, särskilt skandinaviska, så har denna lilla bergsby lyckats behålla något av sin ursprungliga charm. På barer och restauranger sitter en brokig blandning av folk från olika länder i alla åldrar. Samtidigt pågår det vanliga livet här. I tobaksaffären diskuterar några yngre bybor de lokala politikernas beslut att ställa in gårdagens transvestitshow i Torremolinos, eftersom den skulle hållas nära en lekplats. ”Folk är så himla bakåtsträvande här i Andalusien, man borde dra till Baskien”, säger en ung ensamstående mamma. På kvällarna tar byns gamlingar ut stolar på trottoaren, för att njuta av svalkan och kolla in folkvimlet.

badliv.jpg

En liten kille som gillar att bada.

5. Badlycka. Sist men inte sämst: Att se den här lille killen lyckligt plaska runt i Medelhavet var egentligen det bästa på hela semestern.