Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Typically porteño II

Tidigare i år lovade jag att lite då och då skriva om sådant som är typiskt för Buenos Aires, typically porteño*. Jag har inte varit så flitig när det gäller att beskriva fenomen som är utmärkande för Argentinas huvudstad, men här kommer i alla fall inlägg nummer två inom denna kategori.

Om du besöker någon av Buenos Aires parker under årets varmare månader lär det inte dröja länge innan du stöter på denna tappra figur: el heladero, glassförsäljaren. Där det finns barn finns det en glassgubbe som uthålligt trampar runt i värmen på sin cykel med kylväska. -Hay bonbón helado, det finns pralinglass, (fritt översatt), ropar han så att det ekar i grannskapet.

glassgubbe.jpg

Glassmannen hör våren och sommaren till. Här syns han i en lekpark vid Costanera Sur.

Bonbón helado är den allra enklaste glassorten, en glasspinne som består av vaniljglass med chokladöverdrag. En klassiker som fortfarande står sig i konkurrensen mot mer tidsenliga och extravaganta glassvarianter. Ingen sommar i Buenos Aires utan en bonbón helado.

*Buenos Aires invånare kallas rätt och slätt för porteños, hamnbor. Porteño är även det adjektiv som beskriver saker och företeelser från Buenos Aires.

Tidigare inlägg på detta tema:
Typically Porteño I