Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hösttips

Eva skrev till bloggen och frågade vad som händer i höst i Argentina och om det finns något speciellt att göra här för familjer. Här kommer lite tips:

Hösten (21 mars-21 juni) är enligt denna bloggare den bästa tiden på året att besöka Buenos Aires. Eftersom det är min favoritårstid så är jag inte såklart inte särskilt objektiv, men klimatet är fantastiskt på hösten. Det är inte lika tryckande hett som under sommarmånaderna, men kan fortfarande vara upp emot 20º C mitt på dagen. Och det regnar inte lika mycket som på våren. Det är med andra ord en perfekt årstid för att strosa runt i stan och slå sig ner på någon uteservering och njuta av gatulivet.

host7.jpg

Ta en fika i höstsolen. På bilden syns Hierbabuena på Avenida Caseros 454, i San Telmo.

Så vad finns det då att hitta på i Buenos Aires om man reser hit under hösten med sin familj?

Jag skulle vilja slå ett slag för alla fina museer som staden har. En riktig pärla som passar både små och stora är Museo Argentino de Ciencias Naturales ”Bernardino Rivadavia”, Naturvetenskapliga Museet (Adress: Angel Gallardo 490, öppet alla dagar 14-19 ). Här finns fantastiska dinosaurieskelett och välbehållna uppstoppade djur både från Sydamerika och andra kontinenter. Fågelavdelningen har kul knappar med fågelläten att trycka på för de minsta. Museet är lagom stort och ligger vid parken Parque Centenario, som har en trevlig loppmarknad på helgerna och en jättefin ny lekplats.

Ett annat fint museum som brukar ha spännande temporära utställningar är konsthallen Fundación Proa i La Boca (Adress: Avenida Don Pedro de Mendoza 1929, öppet tis-sön 11-19). Här finns ett mysigt café med utsikt över hamnen och på helgerna under årets varmare månader arrangerar kulturcentret Centro Cultural Nomade pysselaktiviteter för barn på trottoaren utanför museet.

host1.JPG

Dinosauriefantasten får sitt lystmäte stillat på Naturvetenskapliga Museet.
host2.JPG

Museet har en interaktiv fågelavdelning med många kul knappar att trycka på.

Annars är höstvädret perfekt för långa promenader, till exempel i hamnområdet Puerto Madero eller i naturområdet Reserva Ecológica, ett stenkast därifrån.

Under hösten är Buenos Aires kulturliv intensivt. Just nu och fram till den 17: es maj pågår till exempel Buenos Aires internationella cirkusfestival med massor av shower, av vilka en hel del är gratis. Mer information (på spanska) hittar du på Polo Circos hemsida.

host5.jpg

Njut av en promenad i Puerto Madero.