Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ny turistattraktion

paraguay1.jpg

Familjen Aguero poserar framför fasaden till Argentinas skandalomsusade underrättelsetjänst.

Efter åklagare Alberto Nismans mystiska död har den argentinska underrättelsetjänsten inte bara hamnat i blåsväder, utan även förvandlats till en sevärdhet. Turister, som familjen från Paraguay på bilden, stannar till vid organisationens huvudkontor i centrala Buenos Aires för att föreviga sig framför fasaden.

Allting hände här, därför ville jag ta en bild”, sa Cristian Aguero, 29 år, från Asunción i Paraguay, på besök i Buenos Aires med fru och barn. ”Det är tydligt att den verkliga politiska makten finns här och inte ett halvt kvarter bort i presidentpalatset”, tillade han.

Nisman var åklagaren som ledde utredningen av terrordådet mot det judiska centret Asociación Mutual Israelita Argentina (AMIA), den 18 juli 1994, då 85 personer dödades och 300 sårades. Han hittades i sitt badrum med en kula i huvudet den 18 januari, dagen innan han skulle presentera utredningens slutsatser inför kongressen. I sin rapport anklagade han Argentinas regering för att försöka dölja Irans medverkan i terrorattacken, genom det avtal som man hade slutit med landet.

Härvan som har uppstått efter Nismans död omfattar spioner, politiker och domare i en salig röra. Läs mer i detta inlägg.

Min journalistkollega Pablo González har bidragit med information och bilder till detta inlägg.

paraguay2.jpg

Ännu en bild innan det bär av till nästa sevärdhet.