Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

¡Qué calor!

De senaste dagarna har Buenos Airesborna slutat prata om Nisman-härvan för att ägna sig åt ett mer trivialt samtalsämne: värmen. Den här veckan är det nämligen så outhärdligt hett och fuktigt som det bara kan vara i Buenos Aires på sommaren. Det borde egentligen inte förvåna någon, det är alltid varmt i Buenos Aires under den här årstiden, men till och med den mest luttrade porteño verkar förundras över hettan. Kanske borde jag tillägga här att argentinare hyser lika stor fascination för att prata om vädret som vi svenskar.

I fikarummet på jobb diskuteras vilket transportmedel till kontoret som har luftkonditionering (aircondition på tunnelbana och tåg är fortfarande något av en lyx och saknas på de flesta stadsbussar) och de senaste strömavbrotten (på sommaren går strömmen titt som tätt då elnätet överbelastas när alla har luftkonditioneringsapparater och fläktar på samtidigt).

Värst är värmen för den manliga delen av befolkningen, eftersom klädkoden för män på många arbeten är kostym och långärmad skjorta, samt ofta slips, både på vintern och sommaren. En bekant som är chef inom den offentliga sektorn berättar att han under årets varma period har två slipsar hängande på kontoret som passar till alla kläder. På detta vis slipper han ta slips på sig på morgonen, men kan snabbt hänga en runt halsen om han har något viktigt möte. ”Och nuförtiden struntar jag faktiskt i kavajen när jag går på lunch, man blir så svettig på ryggen då”, tillägger han. Hans kommentar säger något om hur formellt det fortfarande är på arbetsplatser i Argentina. Trots detta, verkar Buenos Aires alltmer tropiska klimat göra att man tillåter sig små överträdelser mot kostympåbudet.

Hur som helst, efter helgen väntas regn. Det ska bli skönt att kunna andas lite igen.

väder (1).jpg

Tyvärr har jag inte lyckats fånga någon kostymklädd svettig man på bild så ni får hålla till goda med tevens väderleksprognos. Det kanske inte ser så förfärligt varmt ut, men det ÄR varmt. Jag lovar.