Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Poliser ska göra Goa tryggare

Av Posted on Inga taggar 0
Goa_Vagator.jpg

Vagator Beach i norra Goa. Snart polisövervakad. Foto: Per J Andersson

Trots flera uppmärksammade våldtäktsfall på sistone visar inte statistiken att övergreppen ökat. Illa nog att de som sker sker, men det är inte otryggare för kvinnor i Indien idag jämfört med för ett år sedan.

Men i Indien märker man att
turisterna är skrämda av de braskande rubrikerna i världspressen. I början av året sjönk antalet kvinnliga turister som besökte landet med 35 procent, skriver dagstdningen DNA. I Goa ska stränderna nästa säsong därför patrulleras av drygt 200 nya poliser med specialutbildning – däribland 50 kvinnliga.
Dessutom blir det flera nya nattpatruller och två flygande patrullgrupper. De senare kommer ha större rättigheter för att lättare ingripa och inspektera alla turistplatser i staten för att se till att allt står rätt till.

Det är möjligt att de reserverade kvinnozonerna vid stränderna kommer att utökas från testzonen i Baga till flera över hela delstatens kustremsa, skriver sajten Indien.nu. I zonerna får enbart kvinnor befinna sig och slipper därför mäns trånande blickar.

Läs mer: DNA, National Post och svenska sajten Indien.nu som sköts av svenske Henric Carlsson som bor i indiska Udaipur.