Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Galen komedi och spännande samtal

Colourcorrection.jpg

Fredag 5 september blir det teater om schabloner av den indiska kvinnan – och därefter ett panelsamtal om detsamma, lett av er favorit-Indienbloggare.

Följande har som bekant hänt: 2012 blir en ung flicka utsatt för en brutal gruppvåldtäkt på en buss och dör av skadorna. Händelsen väcker enormt uppseende världen över. I Indien går några kvinna ur huse för att demonstrera. På andra håll rycks det på axlarna – ”alla vet att det här händer varje dag, det enda ovanliga är att det hände en flicka från medelklassen och inte arbetarklassen.”

Men visste du att: Inget av detta har Sheila tid att bry sig om. Hennes föräldrars planer för hennes giftermål orkar hon heller inte engagera sig i. Nu ska hon till Bollywood och uppfylla sin dröm!

Fredag 5 september måste du bege dig till Uppsala stadsteater och kolla på en galen komedi som undersöker vi vem som äger rätten att berätta historian om hur den indiska kvinnans verklighet ser ut. Colour Correction, som föreställningen heter, ställer frågan om hur situationen ser ut för kvinnor i dagens Indien – men också hur vår förståelse formas genom såväl mediarapporteringen som av Bollywood och kanske framför allt vår egen förförståelse och vårt svenska perspektiv. Elefanter, yoga, Gandhi, färggranna kläder och gruppvåldtäkter. Vad säger klichéerna om Indien, och vad säger klichéerna om vår egen förförståelse och vårt svenska samhälle?

Efter föreställningen 5 september blir det i samarbete med Svensk-Indiska föreningen ett samtal under ledning av mig. Teatern spelas också kvällen efter, 6 september, men då utan panelsamtal och min medverkan.

Colour Correction är ett svensk-indiskt samarbete, ett samarbete mellan Uppsalabaserade Bananteatern, indiska Mukha Mugam Theatre Productions och det svenska scenkonstkollektivet Bonthrop. Föreställningen är också en del av kulturfestivalen Incredible India.

När? 5 september kl 19 och 6 september kl 18.
Var? Uppsala Stadsteater, Kungsgatan 53, Uppsala
Biljetter? Bokas på Uppsala Stadsteaters hemsida.