Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vinn New Delhi-Borås

ND-Boras_pocket_stor.jpg

Det är kul med frågesport. Så därför kör jag igång en sådan. De tre läsare som först svarar rätt på följande tre frågor vinner varsitt dubbelsignerat ex av min bok New Delhi-Borås: den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige. Med dubbelsignerad menar jag att både jag och bokens huvudperson, Pikej, signerar den.

1. Vad kallades den indiska mogulkejsaren som regerade andra halvan av 1500-talet, gifte sig med en hinduisk prinsessa från Amber och blev känd för sin tolerans mot icke-muslimer? Kärlekshistorien mellan mogulkejsaren och prinsessan blev för övrigt en fin Bollywoodfilm 2008 med Hrithik Roshan och Aishwarya Rai Bachchan i huvudrollerna.

2. Just nu pågår parlamentsvalet i Indien. Vad heter det nya politiska parti som är en förlängning av den antikorruptionsrörelse som Anna Hazare för några sedan var förgrundsfigur i? Jag vill ha namnet på hindi, transskriberat till våra bokstäver.

3. På tal om hindi, vad heter det alfabet, eller den skrift, som framförallt hindi skrivs med? Även marathi – som talas i Bombay – och nepali – som talas i grannlandet Nepal – skrivs med detta alfabet, eller stavelsealfabet, om man ska vara petnoga. Ja, vad heter det?

Skriv ner dina svar i ett mail och skicka med din postadress. De tre först öppnade rätta svaren vinner. Om du vill ha en specifik dedikation i boken (annan än ”Till …”), skriv då också det i mailet. Klicka här för att maila ditt svar.

Här kan du gratis provläsa de första kapitlen i boken. Boken finns att köpa här.