Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Indien Special

Marari-Beach.jpg

En strand i Kerala som jag besökte nyligen. Vad den heter och var den ligger avslöjar jag i Resemagasinet Vagabonds Indien Special (nr 10.2015) som kommer ut i butik 19 november.

Hösten är här med ångande andedräkter och kylslagna morgnar. Snart kommer mörkret. Inte så konstigt att jag så här års börjar längta bort. Och den längtan landar nästan alltid i Indien.

Just nu skriver jag för fullt reportage, listor och guider till nästa nummer av Vagabond som blir ett Indien Special.

Jag sitter och bläddrar i mitt anteckningsblock och letar formuleringar och minns kokospalmerna, näckrosorna och de flytande hyacinterna i det tropiskt fuktiga backwater i Kerala, maten som smakar kokosolja, tamarind och ingefära, kråkorna som kraxar och doften av tropiskt fukt, starkt sydindiskt coorg-kaffe och trycksvärta från dagens nummer av Times of India.

Jag minns ursprungsfolken, regnet, djuren och grönskan i nordvästra Indien där det parallellt med animism och folkdanser finns några av Indiens bästa house- och rockband, liksom landets bästa kammarkör.

Jag minns de mäktiga tempelområdena i Maduari och Trichy med sina tempeltorn med ett myller av färgsprakande hinduiska gudar och deras avatarer.

Jag minns smaken av masala dosa, anisdoftande massageoljor och friden, lugnet och den känslan av andlighet mitt i vardagen.

I Indienspecialen berättar jag bland annat om hur du reser runt i Indien och vilka rutter du ska välja – och så tipsar jag om en ny bekantskap i Kerala: en strand som varken heter Varkala, Kovalam eller Poovar.

Vagabond Indien Special med 26 sidor reportage och guider om landet jag älskar kommer ut i butik 19 november. tecknar du en prenumeration får du det en vecka tidigare.

Kaziranga.jpg

En savann i nordöstra Indien med tusentals vilda noshörningar. Dit åker vi också i nästa nummer av Vagabond.

Föredrag om att resa i Indien
Ungefär samtidigt som Indienspecialen kommer ut håller jag ett föredrag i Stockholm (Bio Viktoria på Södermalm) om Indienresor. Läs mer och anmäl dig här!

Res med mig!
I februari är jag reseledare för en rundresa i Indien som vi kallat Gudomliga Indien – läs mer om den resan här!

Indisk resefilm
Det finns också platser kvar till två visningar i Stockholm av resedokumentärfilmen Gudomliga Indien som jag gjort tillsammans med Anders Hanser. I filmen leker jag David ”Im standing here” Attenborough. Jag har skrivit texten och läst in speakerröst tillsammans med dramatenskådisarna Björn Granath och Jennie Silfverhjelm. Filmen visas bara på Hansers lilla biograf på Östermalm och för grupper, men nu kan enskilda boka in sig på två datum i höst, 21/10 och 12/11, båda kl 13. Boka på info@hanser.se!