Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Indien kommer till Stockholm och Göteborg

TajMahalselfie.jpg

För tredje året i rad arrangeras India Unlimited i vår och sommar. Jag har varit med på ett hörn från början och kommit med infall och förslag och också medverkat som föreläsare.

Arrangemanget handlar till stor del om kultur men också om business, innovation, teknik etc. Kulturdelen gör en rivstart 21 april med Cinema Indien, en ambitiös indisk filmfestival på biografen Sture i Stockholm. Sammanlagt 26 indiska kvalitetsfilmer visas under fyra dagar. Mest ser jag fram emot Arshinagar, en bengalisk Romeo och Julia som utspelar sig mellan rivaliserande maffiafamiljer i slummen.

23 april invigs också konstutställningen Tagore to Ray på Millesgården på Lidingö. Här får vi se målningar och teckningar av dessa två indiska kulturgiganter, den ena mest känd som författare, den andra framförallt känd som filmregissör, båda från Bengalen.

En månad senare, 21 maj, är det dags för den årliga heldagen med tema Indien i Kungsträdgården. Namaste är den dagen döpt till. Då blir det indisk gatumat från flera olika stånd och dessutom musik, dans, yoga, föredrag om resor mm.

I år lämnar festivalen Stockholm. 20 augusti blir det heldag på Kungsportsplatsen i Göteborg, med liknande innehåll som det i Kungsan i maj. Förmodligen kommer jag och Pikej, huvudpersonen i min bok New Delhi-Borås, då att framträda och berätta om Pikejs livshistoria med uppväxten i Orissa, möte med kärleken i New Delhi och cykelresan till Sverige.

Bocka för dagarna i kalendern. Mer detaljerat program kommer snart.

Indiendessertkamel.jpg

Jobbar du i resebranschen kanske du dessutom är intresserad av ett seminarium om turismen och reseindustrin i Indien- Det modereras av mig och hålls på Östasiatiska museet 20 maj kl 11-14.

Program: Hela programmet hittar du här.
Filmvestival: Och här här är presentation av de 26 filmer som visas på festivalen. Biljetter köper du på SF:s sajt.