Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Direktflyg Stockholm–Indien

Av Posted on Inga taggar 1

Air India gör allt flera av sina långdistansflygningar med Boeing 787 Dreamliner.

Tro det eller inte, men Air India tänker börja att flyga direkt från Stockholm Arlanda till Indien. Enligt Hindustan Times ska det börja ske redan på landets 70-årsdag 15 augusti i år.

Det statliga indiska flygbolaget har länge funderat på att starta en linje till Skandinavien, men velat mellan Stockholm och Köpenhamn. Om man ska tro den indiska dagstidningen blev det alltså den svenska huvudstaden som nu vunnit den kampen.

En gång i tiden var SAS ett betydligt mer globalt flygbolag än idag och flög till Indien med flera mellanlandningar på vägen.

Om det blir nonstop-flyg är i och för sig ännu inte bekräftat. Kanske gör Air India, som tillhör Star Alliance (samma som SAS), som Singapore Airlines som nu i maj startar en direktlinje Stockholm–Singapore med mellanlandning i Moskva – det vill säga kör samma plan hela vägen men går ner nånstans på vägen för att släppa av och plocka upp passagerare, kanske någonstans i Persiska viken.

Sverige har aldrig haft direktflyg till Indien. Men fram till början av 00-talet hade SAS en direktlinje Köpenhamn–New Delhi och fram till 1985 flög man Köpenhamn–Karachi–Calcutta – den linjen fortsatte därefter till Bangkok. Längre tillbaka flög SAS en riktigt hoppig linje som gick Köpenhamn–Zürich–Rom–Teheran–Karachi–Calcutta–Bangkok–Manilla–Tokyo. Så till Indien kom man alltså med samma flygmaskin, även om det innebar fyra mellanlandningar på vägen.

Hur som helst, glada nyheter för oss återfallsresenärer som inte kan låta bli att återvända till galna, underbara Indien.

Hit flyg Air India idag (de svarta destinationerna).