Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nu kan du boka det nya nonstopflyget Stockholm–Delhi

Av Posted on Inga taggar 0

För ett par veckor sedan kom den glada nyheten att Air India för första gången någonsin börjar flyga nonstop mellan Sverige och Indien.

Tre flyg i vardera riktning i veckan från och med 15 augusti blir det, nämligen på onsdagar, fredagar och söndagar. Flyget från Stockholm avgår fem över nio på kvällen och landar tidigt i gryningen i Delhi. På tillbakavägen startar du kl två på eftermiddagen och landar redan vid sextiden lokal tid i Stockholm (på grund av tidsskillnaden ser resan ut att vara kortare än vad den i själva verket är).

Flygtiden är satt till 7 timmar och tio minuter på resorna till Delhi och 7 timmar och 50 minuter på återresorna till Stockholm. Att det tar längre tid att flyga västerut än österut gäller alla flyg, eftersom det på 10 000 meters höjd ständigt går en kraftig vind från väst mot öst. Konstant motvind för indier som längtar västerut, med andra ord.

När jag sökte på resor i slutet av augusti såg jag att tur och returbiljetterna kostar cirka 4 400 kronor. Inte så mycket för en sju timmars nonstopflygning till ett av världens mest spännande och färgstarka kulturer.

Om du i Delhi vill bo på ett litet och ombonat boutiquehotell, som känns som en indisk version av svenska butikskedjan Indiskas heminredningavdelning, ska du välja Shanti Home. Otroligt trevlig personlig service gör att det nästan känns som att bo hemma hos nån. Hotellet ligger nära flygplatsen i Delhis västra utkant. Fördel: lugnt läge, hyfsat bra luft. Nackdel: inte alls centralt (å andra sidan är det nära till en av stationerna på den nya tunnelbanan som tar dig in till Connaught Place i centrum på cirka en halvtimme) – kolla in Shanti Home här. Ett dubbelrum går loss på från 800 kr/natt.