Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bergsbyar vid Andernas fot – en helt annan värld!

Så var det dags igen att bege sig i väg från Santiago ett par dagar. Även denna gång tillsammans med Pablo som lotsar oss till nya upptäckter. De snötäckta Anderna ger en association av Alperna och för en sekund kändes det som jag stod i Stubaital utanför Innsbruck. Trots likheten så annorlunda. I den gröna vegetationen växer inte alpblommor utan kaktusar och de små byar vi besöker är väldigt olika de välmående byarna i Tirol.

Underbara naturscener möter överallt. Inte alltid enkelt att stanna bilen. Vägarna är smala och allt mer slingriga ju högre upp vi kommer. Så når vi förtjusande lilla San José i Maiopodalen. Maipo är välkänt för många svenskar genom sina goda viner! En vacker kyrka – typisk för många byar i dalen och flera trevliga små matställen och affärer. Jag pratade länge med kvinnan som ägde la Plaza – en liten mataffär – lik många andra i denna region. Intresserad och stolt ägarinna som berättade mycket om hur det är att leva vid foten av de mäktiga Anderna. Vilka berikande möten vi får överallt!

IMG_5395.JPG

Vacker naturscen – snötäckta Anderna i bakgrunden – vår i luften och så massor av kaktusar och annan spännande vegetation!

IMG_5430.JPG

En av många små mataffärer i San José -Maya -ägarinnan i bakgrunden.

IMG_5420.JPG

Den lilla kyrkan i San José -typisk för många av de kyrkor vi såg i Maipodalen.

IMG_5423.JPG

Vardagsliv en bergsby vid Andernas fot!