Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Centrum i Rio – shopping – böcker och kaffekultur!

Var i Rio för några år sedan och som staden har förändrats. Till det bättre!.Särskilt centrum som inte bara känns säkrare utan också mera livfullt. Många nya affärer – shoppingen lockar – trevliga och hjälpsamma människor.

Frågade ett par om vägen till Café Colombo – Rios, ja nog Brasiliens äldsta kafé. Vilken guidning vi fick plus att höra deras historia. Mannen kom från Rio, men själva bodde de i Sao Paolo. De skulle hälsa på släkten och blev så intresserade av oss och av Sverige. Och vi av dem! Det hela slutade med att vi fyra drack kaffe tillsammans på anrika och underbara Café Colombo! Alltid lika roligt att möta människor världen över. Så många vänner vi fått. Överallt.

Som författare (skriver intensivt på uppföljaren till ”Gränslandet – min debutroman) är jag alltid intresserad av att besöka olika bokaffärer. Hittade en underbar sådan. Nästan vägg i vägg med Café Colombo – skulle gärna ha en författarkväll där när min roman översatts till all världens språk!! Kanske något att sträva efter!

IMG_5599.JPG

Café Colombo – Rios äldsta kafé!

IMG_5595.JPG

Vilken underbar bokhandel -värd en puss!

IMG_5617.JPG

Livfullt centrum!