Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dags att säga "adios" till Chile

Hade aldrig drömt om att jag skulle omfamnas och bli så förtjust i Chile och då framförallt i Santiago där vi tillbringat den mesta av tiden. Klart jag trodde att jag skulle tycka om det, men att jag skulle bli så förälskad i denna stad hade jag nog inte trott!

Underbar stad och så rara människor. Varmt välkomnande, nyfikna och intresserade av oss, av Europa och av Sverige. Så mycket att se och uppleva. Kulturupplevelser utöver det vanliga – och vilken mat och vilka viner. Skaldjuren på Mercado Central! Vårt hotell le Rêve blev som ett hem för oss. Aldrig ska jag glömma Tomas, Pablo och alla de andras värme och omtanke.

Naturen runt Santiago är otroligt fascinerande. Själv blev jag fullständigt förtrollad av Anderna – lockades mot deras snötäckta toppar. De bergsbyar vi besökt var underbara. Snart ska vi vara tillbaka i Chile – möta alla rara vänner vi fått kontakt med – och då ska vi också till Patagonien.

Nu är det alltså dags att säga ”adios” för denna gången. När vi kommer hem ska jag fortsätta att fräscha upp spanskan så att jag kan prata ännu bättre nästa gång. Jobba hårt och spara pengar till nästa resa! Lite vemodigt att lämna, men nu väntar nya spännande upplevelser!

IMG_5289.JPG

Kan varmt rekommendera tunnelbanan i Santiago! Billig, ren och det känns väldigt säkert att åka tunnelbana även sent på kvällen!

IMG_5182.JPG

Alla kulturella upplevelser i Santiago – här utanför Museo del Bel Arte

IMG_5311.JPG

Frukost på hotellet – kändes nästan som att vara hemma!

IMG_5472.JPG

På flygplatsen och på väg mot Rio!